ESCPotpourriStars — 2442021
ESC-potpourri

Prezentovana je engleska verzija španske pesme

Evrovizijska euforija sve nas polako obuzima, izvođači vredno rade na svojim nastupima, a u današnjem pregledu vesti pročitajte kako napreduju pripreme za Evrosong 2021.

🇪🇸 🇧🇪 🇩🇪 Poslušajte alternativne verzije španske, belgijske i nemačke pesme

Španska predstavnička pesma Voy a quedarme dobila je i akustičnu verziju na engleskom jeziku I’ll stay, koja je objavljena na evrovizijskom Jutjub kanalu. Blas Kanto je na ovaj način želeo da poruka pesme stigne do još više slušalaca.

Isto tako su akustičnu verziju svoje numere The wrong place objavili belgijski predstavnici, članovi trija „Hooverphonic“, dok je Jendrik iz Nemačke ponudio akustično-burleksnu verziju svoje numere I don’t feel hate.
🇮🇸 Dadi Frejr objavio video-igricu

Islanđanin Dadi Frejr predstavio je video-igricu pod nazivom Daði & Gagnamagnið: Think About Aliens! koja je inspirisana samim bendom i njihovom evrovizijskom pričom. Ova igrica sadrži Dadijevu novu muziku i mnoštvo evrovizijskih referenci, a Dadi je opisuje kao nastavak spota za pesmu Think about things i preteču spota za 10 years. Igricu možete preuzeti besplatno putem sledećih linkova:

🇷🇴 Poslušajte prvi performans uživo rumunske pesme

Rumunka Roksen učestvovala je na prvoj ovosezonskoj predevrovizijskoj žurci Concert in the dark, gde je prvi put uživo izvela svoju pesmu Amnesia.

🇪🇸 Kompletirana lista učesnika za španski predevrovizijski koncert

Ove večeri, 24. aprila sa početkom od 22 sata će na Jutjub kanalu sajta eurovisionspain.com biti prenošen tradicionalni događaj PrePartyES, koji će i drugu godinu zaredom biti održan u onlajn-formi. Funkciju prezentera će obavljati: ovogodišnji španski predstavnik Blas Kanto, poznato TV lice Viktor Eskudero, i portugalska predstavnica iz 2014. godine Suzi; „kuma“ ovogodišnjeg izdanja će biti španska predstavnica iz 1971. godine Karina, kojoj će biti odata počast povodom 50 godina od njenog učešća.

Na ovogodišnjoj manifestaciji, koja će trajati preko tri sata, svoje pesme će uživo izvesti 37 učesnika, od čega 31 ovogodišnjih evrovizijskih kandidata, i šest specijalnih gostiju.

Od ovogodišnjih evrovizijskih učesnika, pored domaćina Blasa Kanta, biće prisutni i: Albina (Hrvatska), Andželja Peristeri (Albanija), Barbara Pravi (Francuska), Beni Kristo (Češka), Dadi Frejr (Island), Destini (Malta), Efendi (Azerbejdžan), Elena Cagrinu (Kipar), grupa „Go_A“ (Ukrajina), grupa „Hooverphonic“ (Belgija), grupa „Hurricane“ (Srbija), Džejms Njuman (Ujedinjeno Kraljevstvo), Jendrik (Nemačka), Lesli Roj (Irska), grupa „Måneskin“ (Italija), Maniža (Rusija), Montejn (Australija), Natalija Gordijenko (Moldavija), Rafal Bžozovski (Poljska), Roksen (Rumunija), Samanta Tina (Letonija), Senit (San Marino), Stefanija (Grčka), grupa „The Black Mamba“ (Portugalija), grupa „The Roop“ (Litvanija), Tuse (Švedska), Uku Suviste (Estonija), Vasil Garvanlijev (Severna Makedonija), Vinsent Bueno (Austrija) i Viktorija Georgijeva (Bugarska).

Specijalni gosti će biti: Dami Im (Australija 2016), trio KEiiNO (Norveška 2019), Miki Nunjez (Španija 2019), duo „Navi Band“ (Belorusija 2017), Sirušo (Jermenija 2008) i trećeplasirana sa prošlogodišnjeg dečjeg Evrosonga, Špankinja Solea.

🇳🇴 Spot za norvešku pesmu izlazi ovog vikenda

Norveški predstavnik Tix na Instagramu je podelio nekoliko novih detalja o svojoj evrovizijskoj pesmi. Između ostalog, otkrio je da će zvaničan spot za pesmu Fallen angel biti objavljen tokom ovog vikenda. Na pitanje da li će menjati modnu kombinaciju sa nacionalnog finala, rekao je da će taj autfit biti „unapređen“.

🇳🇱 Uskoro počinju prve probe za Evroviziju 2021

Na internetu su osvanule slike evrovizijske bine u Areni „Ahoy“ koja je skoro završena, pa će zato prve probe početi vrlo brzo. Najpre će 29. aprila statisti biti u ulogama izvođača, kako bi se proverili uglovi kamere i zvuk u dvorani. U ovim probama učestvovaće 24 plesača i pevača iz koledža Rotterdam Codarts and Albeda, dok će probe sa zvaničnim predstavnicima početi 8. maja.

🇸🇪 Ko su za sada poznati učesnici Second Chance Contesta za 2021?

Na samom kraju vredi podsetiti gledaoce na to ko su za sada poznati učesnici OGAE Second Chance Contesta za 2021. godinu. Domaćin ovogodišnjeg nadmetanja biće Švedska, koja je to pravo ostvarila zahvaljujući pobedi Ane Bergendal na prošlogodišnjem izdanju održanom u Francuskoj, a očekuje se učešće minimum 14 država, što će biti najmanji broj učesnika još od 2013. godine, zato što je toliko njih organizovalo klasična televizijska nadmetanja za Evrosong u ovoj sezoni.

Za sada je poznato pet učesnika, a to su:

  • Norveška: trio KEiiNO | Monument
  • Španija: Blas Kanto | Memoria
  • Italija: Irama | La genesi del tuo colore
  • Portugalija: NEEV | Dancing in the stars
  • Švedska: Erik Sade | Every minute

Ono što je izvesno, jeste da Srbija ove godine neće imati svog predstavnika iz razloga što su pesma i predstavnik za Evrosong ove godine izabrani interno. Takmičenje će se održavati pod sloganom #KeepOnSinging.