ESC Potpourri Stars - 152021
Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Evrovizija 2021. uz prisustvo određenog broja gledalaca. Večeras „Adriatic preparty“

Pripreme za Evrosong 2021. polako se privode kraju, a dok sa nestrpljenjem iščekujemo početak našeg omiljenog festivala, spremili smo vam nekoliko novih informacija.

🇳🇱 Holandska vlada odobrila prisustvo određenog broja gledalaca

Lepa vest stiže nam iz Holandije – tamošnja vlada odlučila da je da se Pesma Evrovizije 2021. održi pred publikom. Arena „Ahoy“ primiće po 3.500 gledalaca na oba polufinala, finale i za generalne probe. Ulaznice će biti puštene u prodaju 8. maja, ali one će biti dostupne samo onim fanovima koji su kupili karte za Evroviziju 2020.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ESC Serbia | Evrovizija.rs (@evrovizija)

🇳🇱 Završena konstrukcija evrovizijske bine

Napokon je završen proces konstrukcije ovogodišnje evrovizijske scene. S obzirom da se Evrovizija 2020. nije održala, organizatori su odlučili da zadrže istu scenografiju za čiji se dizajn pobrinuo Florijan Vider. Cela bina je pomerena unapred kako bi se napravilo više prostora za bekstejdž, dok je deo gde bi, u normalnim uslovima, stojala publika namenjen za takmičarski „grin rum”. Po 3.500 gledalaca biće raspoređeno na tribinama sa strane. Scena uključuje rotaciona LED vrata sa svetlećim elementima, a majstori za svetlo su se posebno potrudili, tako da će takmičari imati na raspolaganju razne stilove osvetljenja. Prve tehničke probe već su počele u areni „Ahoy”, a izvođači će testirati binu od 8. maja, kada počinju prve zvanične probe.

🇳🇱 Otkriveni detalji ceremonije svečanog otvaranja

Gostujući na jednoj holandskoj radio-stanici, urednik Evrovizije 2021. Gerben Baker je otkrio kako će izgledati ceremonija finalne večeri 22. maja. Finalno veče će biti otvoreno kratkim filmom o nadi i pozitivnim porukama za budućnost, nazvanim Transcending lights (Transcendirajuća svetla), u okviru kojeg će biti prikazano oko 80 kadrova, uz svetlost inspirisanu svetlosnom kuglom koja je bila simbol scenografije evrovizijske pobede Dankana Lorensa 2019.

Revijalni deo će upotpuniti holandska evrovizijska predstavnica iz 2005. godine Glenis Grejs, mlada nada holandske muzičke scene Lijuve Albertsma Vulf, i svetski poznat di-džej Afrodžek, uz pomoć specijalno oformljenog revijalnog orkestra. Ovakav revijalni deo je bio planiran i za prethodnu godinu, sa 150 ljudi na sceni Arene „Ahoy“, ali, uzimajući u obzir da pandemija kovida-19 u Evropi još uvek nije u potpunosti suzbijena, taj segment je ove godine snimljen unapred na Erazmovom mostu u Roterdamu.

Svi učesnici revijalnih segmenata Pesme Evrovizije 2021, prema Bakerovim rečima, predstavljaju „najbolje izvozne holandske proizvode“, što im je bila i namera, jer od početka nisu želeli da dovedu skupe svetske zvezde da učestvuju u revijalnom delu, kao što su to uradili Šveđani sa Džastinom Timberlejkom 2016. i Izraelci sa Madonom 2019, već da promovišu lokalne talente. Iako je Gugl pokrenuo glasine da će u revijalnom delu pevati i Lejdi Gaga, organizatori su ubrzo to demantovali.

🇦🇺 Montejn objavila detalje o svom evrovizijskom učešću

Kao što smo ranije objavili, Australijanka Montejn biće jedina od svih učesnika koja neće moći da bude prisutna fizički na evrovizijskoj sceni, već će se takmičiti iz svoje države. Montejn je za portal Aussievision izjavila da će 1. polufinale 18. maja, i eventualno učešće u finalu 22. maja, pratiti iz studija australijskog emitera SBS, odakle će se i uključiti u program prilikom razgovora sa učesnicima u „grin rumu“, a kada se budu objavljivali rezultati 1. polufinalne večeri, i kada finalisti budu davali izjave novinarima, gde će usput izvući i u kojoj polovini finalne večeri će se takmičiti, u Australiji će već biti 5 sati ujutru.

🇪🇪 🇫🇮 Estonac i Finci otkrili detalje svojih evrovizijskih nastupa

Režiser nastupa estonskog predstavnika Ukua Suvistea otkrio je da će pojedini delovi nastupa sa nacionalnog finala Eesti Laul biti zadržani, a drugi deo će biti izmenjen za potrebe evrovizijske scene. Uku je na sve to dodao da je sebi obezbedio sigurnost da ne improvizuje tokom nastupa.

Isto tako su i Finci objavili svoj plan za izgled scenografije. Finski emiter YLE postavio je slike dizajna koji će biti korišćen za nastup benda „Blind Channel“. Sudeći po slikama, dizajn je veoma sličan sa scenografijom finskih predstavnika na nacionalnom finalu, a otkriveno je da će i sam nastup ličiti na onaj pomoću kog su osvojili vizu za Roterdam, uključujući i korišćenje mnoštva pirotehnike.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели UMK21 (@uudenmusiikinkilpailu)

🇪🇸 Poslušajte akustičnu verziju španske numere

Španski predstavnik Blas Kanto pridružio se listi izvođača koji su objavili akustične verzije svojih evrovizijskih pesama. Akustična verzija balade Voy a quedarme zvuči ovako:

🇷🇸 🇭🇷 Večeras Adriatic Preparty

Prva regionalna promotivna evrovizijska žurka Adriatic Preparty, u organizaciji portala „Hrvatski evrovizijski klub“ biće emitovana ove večeri, 1. maja, s početkom od 21 sat na njihovom Jutjub kanalu. Kroz ovaj poslednji promotivni evrovizijski događaj, koji će biti održan u onlajn formi, proći će 15 ovogodišnjih evrovizijskih učesnika, kao i četiri specijalna gosta.

Glavni akteri događaja Adriatic Preparty biće: Albina (Hrvatska), trio „Hurricane“ (Srbija), Andželja Peristeri (Albanija), Barbara Pravi (Francuska), Destini (Malta), Džejms Njuman (Ujedinjeno Kraljevstvo), Jendrik (Nemačka), Lesli Roj (Irska), grupa „Måneskin“ (Italija), Natalija Gordijenko (Moldavija), Rafal Bžozovski (Poljska), Roksen (Rumunija), Samanta Tina (Letonija), grupa „The Black Mamba“ (Portugalija) i Vasil Garvanlijev (Severna Makedonija).

Specijalni gosti će biti: jugoslovenska evrovizijska predstavnica iz 1990. godine Tajči, naša juniorska evrovizijska predstavnica iz 2019. Darija Vračević, kao i dva nekadašnja učesnika hrvatskog nacionalnog izbora Dora: Lorena Bućan (2019. i 2020), te Tomislav Marić ToMa (2021).

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Pohvala Holandiji za promovisanje lokalnih talenata. To izigravanje MTV – ja i dovodjenje svetskih zvezda me živciralo,to nije poenta Evrovizije.
    Jedva čekam probe,a naravno i večerašnji program kod komšija!