Evrovizija 2021

Tirkizni tepih: Svečano otvorena 65. Pesma Evrovizije

Ceremonija svečanog otvaranja Pesme Evrovizije 2021. upriličena je danas u roterdamskoj luci. Trideset i četiri, od ukupno 39 zemalja učesnica prodefilovalo je tunelom na tirkiznom tepihu.

Ovogodišnja ceremonija se u mnogo čemu razlikovala od svih prethodnih, shodno epidemijskim merama koje su na snazi u Holandiji i Roterdamu i uprkos lošem vremenu. Ipak, glamur nije izostao, te su delegacije na lokaciju došle brodićima, a umesto na crvenom tepihu, što je „holivudski manir“, izvođači su u tunelu s providnim krovom defilovali na tirkiznom tepihu. Malobrojni predstavnici medija su ispred izdvojenih kabina za delegacije strpljivo čekali, a najzaposleniji i ovog puta su bili foto-reporteri.

Tirkiznim tepihom su prošle 34 delegacije. Ako izuzmemo nedolazak Australije, nove četiri muzičke reprezantacije nisu mogle da prisustvuju ceremoniji otvaranja, i to: Poljska i Island, koje u svojim redovima imaju po člana pozitivnog na koronavirus, te Malta i Rumunija koje iz bezbednosnih razloga nisu mogle da dođu jer se nalaze u istom hotelu sa poljskom i islandskom delegacijom.

Zanimljivo je bilo i to da su organizatori zaboravili da pripreme kabinu za hrvatsku delegaciju, ali je taj propust brzo rešen.

Hurricane: Ne sviđa nam se holandsko vreme

Predstavnice Srbije su u kratkoj izjavi rekle da žale što ne mogu da više upoznaju grad, zbog svih restriktivnih mera, ali da im se, sve ono što su mogle do sada da vide, dopada. Ali, ne dopada im se vreme, budući da je ovih dana u najvećoj evropskoj luci vrlo hladno, promenljivo oblačno i kišovito. Na pitanje koga ili šta podržavaju svojom pesmom, devojke su rekle da se zalažu za „žensku hrabrost i moć“.

Gradonačelnik Roterdama Ahmed Abutaleb je na početku ceremonije zvanično proglasio Pesmu Evrovizije „otvorenom“, dočekavši dolazak ovogodišnjih učesnika.

Voditelji ovog događaja koji je, po svemu sudeći, bio nepotreban i mogao je čak i da se ne održi, kako se učesnici ne bi dovodili u rizik, bili su Kos van Plateringen i Fena Ramos.

I redakcija našeg sajta bila je prisutna. Neke od fotografija možete pogledati na našoj Fejsbuk i Instagram stranici, a zanimljiv video-materijal očekujte u ponedeljak, 17. maja.

Snimak svečanog otvaranja „Tirkizni tepih“, kako je bio zvaničan naziv događaja, pogledajte u priloženom snimku.

Oznake