Evrovizija 2021

Dankan Lorens kovid pozitivan. Subotnje finale bez njega

Dankan Lorens, aktuelni evrovizijski šampion, pozitivan je na virus korona, zbog čega neće biti u prilici da uživo nastupi u finalu 65. Pesme Evrovizije.

Dankan je u sredu 19. maja pokazao blage simptome, a rezultati brzog, serološkog testa, pokazali su pozitivan rezultat. U ponedeljak, 17. maja, dan uoči 1. polufinala na kojem je nastupio, testirao se i bio je negativan.

Prema propisima, sleduje mu sedmodnevna izolacija minimum, pa neće biti u prilici da nastupi u subotnjem finalu, niti da uruči pobednički trofej novom pobedniku, ali će ipak „na neki način biti deo šoua“.

Dankan je veoma razočaran jer je ovo jedva čekao dve godine. Veoma smo srećni što će ipak biti deo finala u subotu 22. maja — stoji u izjavi njegovog menadžmenta.

Veoma strog zdravstveni protokol primenjuje se na ovogodišnjem takmičenju, pa tako svi oni koji rade u krugu mesta održavanja moraju da imaju negativan kovid test ne stariji od 48 sati.

Od 6. aprila, kada su organizatori zvanično preuzeli ključeve Arene „Ahoy“, urađeno je više od 24 hilajde testiranja. Tu se nalaze članovi producentske ekipe, volonteri, izvođači, članovi delegacija i novinari. Samo je 16 testova pokazalo pozitivne rezultate, a za sada, u najvećem broju slučajeva radi se o ljudima koji nisu prethodno bili u dvorani. Do danas, nijedan slučaj pozitivnog testa nije u direktnoj sprezi sa boravkom u areni.

Oznake