Dečja Evrovizija 2021

Dečja Evrovizija 2021 | Vidimo se u Parizu 19. decembra!

Devetnaesto izdanje Dečje pesme Evrovizije biće održano na simboličan datum — 19. decembra u Parizu, u hali „La Seine musicale“.

Nakon što je Valentina donela pobedu svojoj naciji na prošlogodišnjem takmičenju održanom u poljskoj prestonici Varšavi, Evropska radiodifuzna unija je organizaciju 19. izdanja odlučila da poveri francuskom emiteru France Télévisions, a kao grad domaćin odabran je prestonički Pariz, poznat po epitetu „Grad svetlosti“. Takmičenje će biti održano 19. decembra, a kao lokacija održavanja odabrana je spektakularna koncertna dvorana „La Seine musicale“, smeštena na ostrvu Segoan na reci Seni. Ovogodišnja lokacija održavanja jedna je od najimpresivnijih i najlepših u celoj Evropi, a od otvaranja 2017. godine je munjevitom brzinom postala kultni kulturni objekat sa ciljem da svu muziku približi celoj publici.

Ovogodišnja dečja Evrovizija će se odvijati pod sloganom Imagine (Zamislite). Ovaj jednostavan i efektivan slogan je izabran najviše zbog dobrog odjeka prošlogodišnje Valentinine pesme, kao i zbog toga što je zamišljanje osnova stvaranja, podsticanja na sanjanje. To je igralište uma za izgradnju novog i boljeg sveta. Moć maštanja je beskrajna, posebno za decu, i to je nešto što nam treba više nego ikad. Zato — zamišljajmo zajedno!

https://youtu.be/3iIMGA0aUZE

Izvršni supervizor takmičenja Martin Esterdal nije krio oduševljenje najavom:

Uzbudljivo je vratiti se u francusku prestonicu sa evrovizijskim događajem prvi put posle više od 40 godina. Tim javnog emitera France Télévisions ima strast, posvećenost i energiju da u decembru stvori fantastičan događaj u kojoj talentovani mladi umetnici mogu da blistaju i zamisle da će da osvoje trofej juniorske Evrovizije.

Tačnije, ovo je prvi veliki evrovizijski događaj koji će biti održan u Francuskoj posle 43 godine, i prvi put posle 2012. godine da će održavanje događaja pasti u decembru.

Urednica zabavnog programa u redovima javnog emitera France Télévisions, a ujedno i šefica francuske delegacije Aleksandra Rede Amijel na sve to je dodala:

Sledećeg decembra, prvi put posle 43 godine, Francuska će biti domaćin Evrovizije! Divan projekat! Dečja pesma Evrovizije je novi neverovatan izazov za nas da proizvedemo autentičnu predstavu, a posebno za mene kao izvršnog producenta! Dečja pesma Evrovizije predstavlja kulturnu raznolikost naše mlade publike u Evropi i to mi puno znači. Bićemo potpuno uključeni u pružanje sjajnog, jedinstvenog i ambicioznog šoua u Parizu.

Dečja pesma Evrovizije omogućava mladim talentima da promovišu svoju muziku širom Evrope, Centralne Azije i Australije.

Oznake