ESC-potpourri

Pet gradova iskazalo interes za organizaciju Evrosonga 2022. Problemi u holandskom televoutingu

Dobili smo pobednika 65. Pesme Evrovizije, a kako bi vam pomogli da prevaziđete postevrovizijsku depresiju, donosimo vam pregled evrovizijskih vesti sa aktuelnostima iz redova narednog domaćina Italije, Švedske, Finske i prethodnog domaćina Holandije.

🇸🇪 Martin Esterdal nagovestio potencijalne promene na Evroviziji

Martin Esterdal, koji je zamenio čuvenog Jona Olu Sanda na mestu izvršnog producenta Pesme Evrovizije, na Tviteru je odgovorio na neka pitanja fanova u vezi s potencijalnim promenama evrovizijskog formata. Jedan fan je upitao da li bi bilo moguće da više gradova odjednom bude domaćin festivala, na šta je Martin odgovorio da nije nemoguće, ali da to zavisi od domaćeg emitera i toga da li oni mogu da ubede EBU da bi to bila dobra ideja. Takođe je otkrio da veličina arene nije najvažniji faktor pri odlučivanju o gradu domaćinu. Potegla se tema i o trenutno dozvoljenom broju osoba na sceni tokom nastupa. Naime, 1971. godine uvedeno je pravilo da na bini može biti maksimalno šest ljudi, ali, kako Martin kaže, organizatori svake godine preispituju sva pravila, kako bi takmičenje ostalo savremeno. Otkrio je da se organizatori ne protive povratku na prethodne formate emisija, nagoveštavajući da nije nemoguće da glasnogovornici ponovo čitaju 8, 10 i 12 poena, umesto samo 12, što je aktuelno od 2016.

🇫🇮 Predstavljena klavirska verzija finske pesme

Rok sastav „Blind Channel“ je dan posle 2. polufinala i kvalifikacije u finale objavio klavirsku verziju numere Dark side.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели UMK21 (@uudenmusiikinkilpailu)

🇮🇹 Šest italijanskih gradova iskazalo interes za organizacijom

Pobeda grupe „Måneskin“ na 65. Pesmi Evrovizije je doprinela tome da već šest gradova izrazi interes za organizacijom Evrovizije 2022. Prvi gradovi koji su iskazali interes su: Milano, Bolonja i Pezaro, a nedugo nakon toga su interes pokazali: Rim, Torino i Ređo Emilija, koji će stupiti u kontakte sa javnim emiterom RAI, po najavama čelnih stručnjaka.

🇫🇮 Finci u narednu evrovizijsku sezonu ulaze sa istim izbornim mehanizmom

Nedug0 nakon finalne večeri Evrosonga, finski javni emiter YLE je izašao sa planovima za narednu evrovizijsku sezonu. Jedanaesti put zaredom će predstavnik biti izabran preko festivala Uuden musiikin kilpailu, putem kojeg će ponovo biti izabrani i izvođač i takmičarska kompozicija, baš kao što je to bio slučaj i u zadnje dve godine. Prijave će biti otvorene u septembru, a organizatori se nadaju da će 2022. domaći selekcioni festival moći da se održi uz prisustvo gledalaca, što ove godine nije bilo moguće.

🇸🇲 Sanmarinežani razočarani zbog plasmana, a zadovoljni zbog prve dvanaestice

Generalni direktor javnog emitera San Marina SMRTV je nakon nastupa Senit i Flo Rajde u finalu sumirao zadate ciljeve. Njihov cilj je bio finale, zadovoljni su prvom dobijenom dvanaesticom u istoriji svojih učešća na Evrosongu, ali — izrazio je razočarenje rezultatom, smatrajući da je bilo ispod očekivanog.

🇳🇱 Greška u holandskom televoutingu

Evropska radiodifuzna unija je potvrdila da je njen holandski provajder usluga imao problema sa tamošnjim televouting sistemom tokom finala Evrovizije iz razloga što neki glasovi nisu sinoć bili prihvaćeni, zbog čega su se ljudi žalili na društvenim mrežama. Tu priču, koju je javni emiter NOS preneo EBU, potvrdila je Evropska radiodifuzna unija, koja je navela da im je žao zbog ovakvog razočarenja, ali da nisu mogli da imaju kontrolu nad njim. Nije navedeno koji holandski operater je imao problema, ali navedeno je da su u Holandiji mogli da glasaju samo oni koji su stigli na vreme.

6 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Bebe, bebe, bebe, čemu drama?
  Jednu curu kao ja ne loži hladna banja
  Bejbe, bejbe, bejbe, Napulj se sanja
  To što nisi David, to je tvoja mana

  😛 😛 😛

 • @Vanja
  Očigledno, kao ni moj komentar.
  Želela si da se više zezamo, kaj ne? 🙂

 • Ehhh Torino. Smrzavanje pod Alpima. Ništa od obala toplog mora :))))

 • Suuuuuuuuuuuupeeeeeeeeeer, ponovo ce glasnogovornici citati u finalu 8, 10 i 12 poena!
  Fantasticna i sutinski bitna odluka celnika ESC-a. To je prava tema za diskusiju.
  Milano, Bolonja, Pezaro, Rim, Torino i Ređo Emilija. Jednostavno ne mogu da se odlucim koji bih grad volela da posetim u vreme ESC-a. Ja bih ipak najvise volela Napulj … Navijam da i on istakne svoju kandidaturu.
  ”Adrenalina” presrecna zbog prve dvanaestice u evrovizijskoj istoriji San Marina, a razocarana zbog konacnog plasmana. I ja sam. Moze biti da je los plasman posledica nekvalitetnog goriva … Sta se danas sve toci kao gorivo???!!!
  Da li ce greska u holandskom televoutingu imati posledice na konacan plasman?
  Nama nisu dali nista, nema sta ni da nam se uzme. Nasih 82 poena su cvrsti ko Skadar na Bojani.
  I ovaj, kao i vecina mojih komentara ima za cilj zezanje i pokusaj da se razbije klise koji vlada na ovim stranicama. Ali tesko to ide.
  Pozdrav!