Balkan, Balkan! Srbija

Olivera Kovačević najavila povratak Beovizije. Konkurs već u junu

Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević najavila je povratak Beovizije sledeće godine za koju će konkurs biti raspisan polovinom juna.

Dva dana nakon finala Pesme Evrovizije u Roterdamu, Olivera Kovačević je gostovala na televiziji „Nova S“ u sklopu popodnevnog infotejnment magazina „Među nama“, i tim povodom najavila povratak Beovizije za narednu godinu. Voditeljka emisije „Među nama“ na televiziji „Nova S“ Maja (eks Japundža) Nikolić, koja je i sama nekada bila deo RTS-ovog TV sistema, ugostila je svoju nekadašnju saradnicu s kojom je razgovarala na temu „Iza scene Evrovizije“.

Analizirajući učešće „Uraganki“, Olivera je istakla činjenicu da je to što je Srbija jedina branila čast bivše Jugoslavije u finalu zapravo bila pobeda celog Balkana, jer se ujedinio oko podrške našim predstavnicama, te da je od velikog značaja bila i podrška jedine naše evrovizijske pobednice Marije Šerifović, koja je tim povodom boravila u Roterdamu, i otišla tamo o svom trošku.

Kako doći do pobedničke formule? Olivera kaže da je u 80% slučajeva pobedila dobra pesma koja je ostala hit, te je dala opasku: „Da smo znali da će ove godine pobediti rokenrol, mi bismo pozvali Đuleta Van Goga, iako mrzi Evroviziju“.

Otkrila je da je posle ponoći finale pratilo 2.600.000 gledalaca, dodavši da je Evrovizija najveći muzički događaj na svetu koji dobija i američku verziju u narednoj godini.

Najavila je i povratak Beovizije za 2022, dodavši da će konkurs biti raspisan za 20-ak dana, tačnije polovinom juna, i da će trajati do novembra, te da će velika završnica biti organizovana tokom februara. O Beoviziji je rekla da je to prava platforma za prezentaciju radova neafirmisanih i afirmisanih autora i pevača, ali je naglasila da u Srbiji nema ničeg dovoljnog, pa ni pravih pevača, niti originalnih autora, te da su neke velike zvezde, kojima je bilo nuđeno i učešće na Beoviziji i na Evroviziji, čak i kada Beovizija nije bila organizovana, odbijale ponudu za učešće jer im nije bila garantovana pobeda.

Gostovanje Olivere Kovačević u emisiji „Među nama“ možete pogledati u priloženom video-snimku.

 

Oznake

9 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Danas mi je stigao račun – glasao sam 293 puta za Hurricane ;)! Aaauu ;).

 • Jel se na kraju zna da li je konkurs u medjuvremenu otvoren kao śto je obećano ili je bilo obećanje ludom radovanje pa u avgustu opet

 • Hvala Bogu da je Olivera urednica zabavnog programa na RTSu, pa da ne strepim vise oko toga hocemo li uopste ucestvovati na ESC.

 • Valjda će nešto učiniti. Meni je Olja delovala iskreno i dobronamerno.

 • @Evropljanin
  A ja živim po principu “Nada umire poslednja” tako da nema druge nego da se uzdam u neko čudo

 • @NekiTamo

  Španska poslovica 😉 : “El que vive de esperanzas muere de desesperación” (Ko živi od nade, umire od očaja).

 • Želim da budem pozitivan oko naredne Beovizije,ali dokle god vlada mrtvilo od interesovanja teško će biti nešto postići.
  Drago mi je ako se konkurs zaista otvori kroz 20ak dana pa traje par meseci jer će se time dati dovoljno vremena i za izvodjače i kompozitore,a naravno biće onda dovoljno vremena i za planiranje formata,selekciju pesama i promovisanje festivala..
  Drugim rečima nadam se da će se što pre preći na dela jer je zaista vreme za novi list!