Balkan, Balkan! Evrovizija 2021 Zanimljivosti

Evrovizija 2021 | „Uraganke“ dobitnice priznanja OGAE Srbija za najbolji nastup

Posetioci sajta evropesma.org (OGAE Srbija) izglasali su nastup naših ovogodišnjih predstavnica, članica trija „Hurricane“ za najbolji iz ovogodišnje konkurencije.

Posetioci sajta evropesma.org su mogli da glasaju za najbolji nastup sa Pesme Evrovizije 2021. Glasanje je trajalo nedelju dana i u tom periodu je pristiglo 305 glasova.

U glasanju za najbolji nastup pobedile su članice trija „Hurricane“, koje su osvojile 12,13% glasova. Ostatak TOP 5 poretka izgleda ovako:

2. mesto | grupa „Go_A“ (Ukrajina) — 10,81% glasova
3. mesto | Barbara Pravi (Francuska) — 9,18% glasova
4. mesto | grupa „Måneskin“ (Italija) — 8,19% glasova
5. mesto | Albina (Hrvatska) — 7,21% glasova

U ovom svojevrsnom glasanju nijedan glas nisu dobili predstavnici: Ujedinjenog Kraljevstva, Severne Makedonije, Gruzije, Poljske, Danske, Austrije, Holandije i Češke.

Što se tiče ostalih susednih država, Albanija je osvojila 2,95% glasova, Bugarska 2,62%, Rumunija 1,65% glasova, a Slovenija svega 0,65% glasova.

Ovo je treća godina otkako je OGAE Srbija organizovao takmičenje za najbolji evrovizijski nastup. Prethodni pobednici su: Eleni Fureira sa Kipra (2018) i Luka Heni iz Švajcarske (2019).

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Jako priznanje…. Nasi glasali za nase… Bas je onako smisleno. A verujem ni da same Hari Kejnke nisu ni svesne ovoga kao ni za OGAE seknd chens