Dečja Evrovizija 2021

DPE 2021 | Sona Azizova zastupa Azerbejdžan

Poznat je i drugi ovogodišnji učesnik 19. dečjeg Evrosonga! U pitanju je Azerbejdžanka Sona Azizova. Njena takmičarska kompozicija biće naknadno prezentovana.

Još prošle sedmice čelnici azerbejdžanskog javnog emitera İTV (İctimai TV) su u razgovoru za sajt grčkog međunarodnog fan-kluba INFE nagovestili povratak na dečji Evrosong, nakon što su preskočili prethodna dva izdanja. Sada je i potvrda o povratku ove države na Evrosong i zvanično dobila svoj potpis — Azerbejdžan će se peti put od 2012. godine takmičiti na sceni Dečje pesme Evrovizije, a u Parizu će 19. decembra delegaciju zastupati Sona Azizova, drugoplasirana iz ovogodišnjeg izdanja azerbejdžanske verzije muzičkog šoua The Voice Kids.

Time je Azerbejdžan postao 14. država koja je potvrdila učešće na Dečjoj pesmi Evrovizije u Parizu, a ujedno je Azerbejdžan pošao stopama delegacija Portugalije, Irske i Severne Makedonije, koji su takođe jedno vreme pauzirali od učešća, a sada su se vratili.

Sona Azizova je ujedno i drugi poznat učesnik dečje Evrovizije za 2021, nakon što je još u aprilu portugalski emiter RTP imenovao pobednika portugalske verzije šoua The Voice Kids Simaoa Oliveiru za svog izaslanika. Pesme oba za sada poznata izvođača biće prezentovana naknadno.

O portugalskom predstavniku možete više čitati u našem izdvojenom članku:

Dečja Evrovizija 2021: Portugalac Simao Oliveira prvi poznati putnik za Francusku

Pored Srbije, Severne Makedonije, Irske, Portugalije, Azerbejdžana i domaćina Francuske, za sada su učešće potvrdili i: Gruzija, Nemačka, Malta, Holandija, Poljska, Rusija, Španija i Ukrajina.

Na samom kraju donosimo vam najgledaniji snimak Sone Azizove iz azerbejdžanske verzije šoua The Voice Kids u kom je izvodila hit Zombie legendarnog irskog rok benda „The Cranberries“.

Oznake