Dečja Evrovizija 2021

Dečja Evrovizija 2021 | Predstavljen vizuelni identitet takmičenja u Parizu

Pariz, Božić i mašta oličeni su u vizuelnom identitu 19. Dečje pesme Evrovizije koji je zvanično predstavio organizator predstojećeg takmičenja, francuski javni emiter France Télévisions.

Budući da se 19. evrovizijsko takmičenje za decu održava u Parizu, u predbožićnoj i prednovogodišnjoj atmosferi, prilično kasnije u odnosu na sve prethodne godine — 19. decembra — izgleda da kreatorima logotipa i vizuelnog identita nije bilo teško da pronađu inspiraciju. Kako se iz naslovne slike može primetiti, centralni objekat može da predstavlja stilizaciju Ajfelovog tornja, simbola Pariza.

Osim toga, nečije oko će prepoznati i božićnu/novogodišnju jelku, dok oni malo pronicljiviji mogu da vide i raketu koja će mladim i talentovanim mališanima pomoći da izmaštaju i dosegnu zvezde, kao što je to svojevremeno opisivao Žil Vern u svojim delima ili kao što je to pošlo za rukom astronautu Tomasu Paskeu.

Upravo se u tome i ogleda ovogodišnja kreacija, oličena u tri pojma: Pariz, Božić i mašta.

Dečja pesma Evrovizije održaće se u spektakularnoj koncertnoj dvorani „La Seine musicale“, smeštenoj na ostrvu Segoan na reci Seni, pod sloganom Imagine (Zamislite). To je jedna od najimpresivnijih i najlepših dvorana u celoj Evropi, koja je od otvaranja 2017. godine munjevitom brzinom postala kultni kulturni objekat.

Inspiracija za slogan takođe je iscrpljena iz prošlogodišnje pobedniče pesme J’imagine koju je otpevala Valentina. Pored toga, zamišljanje je polazna tačka maštanja, a mašta  je osnova stvaranja i kreativnosti. Igralište uma za izgradnju boljeg, novog sveta.

Ta moć zamišljanja i maštanja je beskonačna, posebno za decu. A to je nešto što nam je u ovim vremenima potrebnije nego ikad pre.

Do sada je učešće prijavilo 15 zemalja, među kojima je i Srbija. Konkurs traje do 20. septembra.

Srbija traži pesmu za Pariz. RTS raspisao konkurs za Dečju pesmu Evrovizije 2021

 

Oznake

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Nadam se da ce takmicari doci u Pariz. Iskren da budem, proslogodisnje takmicenje je bilo tuzno i bolno pratiti u onakvom formatu, ali bolje ista nego nista. Drago mi je sto je Srbija i dalje prisutna na takmicenju, a bice zanimljivo da vidimo kako ce izgledati JESC bez Belorusije… 😀