Dečja Evrovizija 2021

DPE 2021 | Paulina i „Imagine us“ su izbor Nemaca

Nemci su nam treći darovali izvođača za ovogodišnji dečji Evrosong, a usput i prvu poznatu takmičarsku pesmu koja će se čuti na završnom takmičenju u Parizu 19. decembra — u pitanju su Paulina i takmičarska kompozicija Imagine us.

Nemci su svog ovogodišnjeg juniorskog evrovizijskog predstavnika odabrali preko nacionalnog finalnog takmičenja Junior ESC — Wer fährt nach Paris? (Dečja Evrovizija — ko ide u Pariz?) na kojem su od inicijalnih petoro polufinalista put do finala pronašle tri devojčice: Paulina, Marta i Emili. Veliko finale je bilo održano 10. septembra u klubu „Central Club“ u Erfurtu, a na njemu su se navedene učesnice nadmetale sa tri pesme: sve tri su kao prvu numeru odabrale pobedničku Imagine us, Paulinin drugi potencijalni izbor je bila pesma Hausboot, a Emilin i Martin drugi potencijalni izbor je bila pesma Gut so.

Voditelji programa u trajanju od sat i po vremena su bili Džesika Šene i Ben Blimel. U šouu je bio prisutan i tročlani stručni žiri u sastavu: Gabrijel Keli, Selina Mur i Hana, koji nije imao uticaja na proglašenje pobednika, već je samo komentarisao finalistkinje. U revijalnom delu programa je nastupila prošlogodišnja nemačka juniorska predstavnica Suzan.

Pobednik je u potpunosti izabran onlajn-glasovima gledalaca kroz dva kruga glasanja. Najpre je u prvom krugu selektovan predstavnik, a to je bila Paulina, a u drugom krugu je odlučeno s kojom od dve svoje potencijalne evrovizijske pesme će ići u Pariz: Imagine us ili Hausboot. Na kraju je izbor pao na numeru Imagine us.

Nakon pobede, Paulina je izjavila:

Velika je čast imati priliku predstavljati Nemačku u Parizu. Sigurna sam da će to biti sjajno iskustvo zato što sam oduvek imala san da nastupim na tako velikoj sceni!

Ko je Paulina?

Paulina je 12-godišnja devojčica koja živi u blizini Koblenca u Rajnhard-Plafcu. Svira klavir i bubnjeve i redovna je učesnica pozorišnih predstava. Osvojila je nekoliko nagrada na takmičenju Jugend musizert (Mladi stvaraju muziku), poznatom projektu za finansiranje muzike u Nemačkoj koji okuplja stotine hiljada učesnika.

Nemcima će ovo biti drugo juniorsko evrovizijsko pojavljivanje, a može se očekivati da se do 19. decembra numera Imagine us aranžerski dodatno poboljša.

Oznake