Balkan, Balkan! Srbija

RTS planira prijavljivanje pesama za Evroviziju onlajn

Radio-televizija Srbije je pokrenula onlajn proces prijave pesama koje će konkurisati za učešće na Evroviziji 2022. u Italiji, ali bez definisanih pravila konkursa i preciznog pravilnika.

Sasvim iznenadno, RTS je u noći između 13. i 14. septembra otvorio onlajn prijave za potencijalne takmičarske kompozicije koje će se boriti za odlazak na Evroviziju 2022, što je svakako novina u dosadašnjem načinu rada RTS-a, ali nije poznato ni do kad traje konkurs, kakvi su uslovi, a nije objavljen ni PDF fajl sa odredbama konkursa, kao ni njegov pravilnik, tako da mnogi detalji u vezi s navedenim otvorenim formularom za sada ostaju nejasni.

Dakle, objavljena je samo veb-forma prijava, tako da se za sada ne može reći da je konkurs zaista otvoren.

Još nakon završetka Evrovizije u Roterdamu, urednica Zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević je najavila povratak Beovizije kao selekcionog formata za Evrosong, kao i da će velika završnica tog festivala biti održana tokom februara. Reklo bi se da će Beovizija ostati selekcioni format, ali, stvari u vezi sa onlajn prijavama ostaju nejasne.

Onlajn formular možete naći na sajtu rts.rs>>.

Srbiju je ove godine na Evroviziji u Roterdamu predstavljao devojački trio „Hurricane“ s numerom Loco loco i naša država, kao jedina koja je branila čast bivše Jugoslavije na finalnoj večeri, zauzela je 15. mesto u generalnom plasmanu; kod žirija su zauzele 21, a kod gledalaca 9. mesto.

https://www.youtube.com/watch?v=Q1lkpIqf7a4

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • RTS opet sa zakasnjenjem pravi kombinacije..
    Zašto konkurs za ESC nije otvoren istovremeno kad i za JESC…
    Čemu opet čekanje sa otvaranjem konkursa i to na ovakav način…