Dečja Evrovizija 2021

Dečja Evrovizija 2021 | Levi Dijaz brani čast Španije

Četvrti poznati učesnik 19. dečje Evrovizije i sedmi španski predstavnik je Levi Dijaz. Njegova takmičarska kompozicija biće naknadno objavljena.

Španci će se fanovima dečje Evrovizije ove godine predstaviti sedmi put; prvi put od 2006, a četvrti put od 2003, na takmičenje će poslati dečaka. Čast Španaca će braniti Levi Dijaz, koji je početkom ove godine uspeo da odnese pobedu u španskoj verziji šoua The Voice Kids (La voz kids).

Levi Dijaz ima 13 godina i rođen je u Barseloni. U svet muzike je ušao tek pre nešto više od godinu dana. Njegov omiljeni žanr je moderan pop, zbog toga što omogućava više interpretacije. Uzor sa inostrane muzičke scene mu je Frenk Sinatra, sa španske Rosalija, a omiljena evrovizijska pesma mu je Toy (Izrael 2018. sa seniorske Evrovizije).

Levi Dijaz je imao već dva učešća u šouu The Voice Kids — prvi put u petoj sezoni 2019, kada nije uspeo da prođe tzv. „slepu audiciju“. Međutim, Levi Dijaz nije želeo da se preda, pa se ove godine ponovo prijavio i — pobedio u poslednjoj, šestoj sezoni navedenog šoua! Pobeda u ovom šouu donela mu je ugovor sa španskim predstavništvom Universal Music grupe. Pored redovnih akademskih studija, trenutno pohađa i časove pevanja kod Migela Manza.

Tokom drugog pojavljivanja u šouu The Voice Kids oduševio je gledaoce sa nekoliko fantastičnih nastupa, uključujući obradu numere Diamonds slavne australijske pevačice Sije i duetsko izvođenje Mama no sa Pablom Lopezom.

Levijeva takmičarska kompozicija biće naknadno objavljena.

Oznake