Jovana i Dunja Oči deteta
Balkan, Balkan! Dečja Evrovizija 2021

Dečja Evrovizija 2021 | Jovana i Dunja s pesmom „Oči deteta“ u Pariz

Ženski duo Jovana i Dunja predstavljaće Srbiju u Parizu s numerom „Oči deteta“, saopštio je RTS, čija je selekciona komisija izabrala ovu pesmu od svega sedam prijava s javnog konkursa.

Selekcionu komisiju su, kao i ranijih godina, činili muzički urednici Radio-televizije Srbije, a najveći broj poena dobila je kompozicija Oči deteta čiji je autor Ana Frlin. Otpevale su je Jovana Radonić i Dunja Živković iz Novog Sada.

U toku je rad na finalnoj verziji pesme, koja će zvanično biti objavljena do kraja oktobra, saopštio je RTS.

Tri etape u toku selekcije

Proces izbora imao je tri etape. Prva je bila selekciona, u kojoj su preslušani demo-snimci pristiglih prijava, zatim su odabrane četiri kompozicije i izvođači koji su pozvani da otpevaju svoju pesmu „uživo“ uz matricu, u Studiju 6 Radio Beograda.

Svaki nastup je i tonski snimljen, da bi u trećoj fazi izbora, za koju su odabrane tri kompozicije, muzički urednici RTS-a ponovo preslušali sve nastupe snimljene u Studiju 6 i dali svoje ocene – 3 poena prvoplasiranoj, 2 poena drugoplasiranoj i 1 poen trećeplasiranoj pesmi.

Najveći broj poena dobila je kompozicija Oči deteta čiji je autor Ana Frlin, u aranžmanu Ognjena Cvekića, a otpevale su je Jovana Radonić i Dunja Živković iz Novog Sada.

U uži izbor ušle su i sledeće kompozicije i mladi izvođači:

Osmeh – muzika: Filip Trajanovski, tekst: Ana Maglica i Tara Šujeranović, izvođač: Tara Šujeranović

Dete od snova – muzika i tekst: Bojana Mašković, izvođači: Sara Simić i Tomislav Božović

U dobru i u zlu – muzika i tekst: Veljko Kovačević i Branimir Marković, izvođač: Veljko Kovačević.

Javni konkurs za izbor kompozicije za dečji Evrosong, koji se ove godine održava u Parizu 19. decembra, otvoren je krajem jula i trajao je do 20. septembra. Pored Srbije, svoje predstavnike su delegirale i Portugalija, Azerbejdžan, Nemačka, Španija, Holandija i Poljska.

U znaku broja 19: Ovo je lista učesnika na Dečjoj pesmi Evrovizije 2021

6 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • @9119
  Ma ni prošlih godina sig nije bila ništa bolja situacija..
  Kao što je nedavno objavljen podatak za nadolazeću Beoviziju (pretpostavimo da je zaista tako) potrebno je nešto da se desi da bi se interesovanje u Srbiji diglo, a iako Uraganke možda po nekima nisu ostvarile očekivani plasman,ipak su pružile nastup koji je sve digao na noge…
  Na Dečijoj Evroviziji mi smo godinama neprimetni,samo smo +1 na spisku i nije ni čudo što ljudi nemaju interesovanja plus se kod nas deca u tim godinama uglavnom guraju u sport ili nemaju hrabrosti ili mogućnosti da se prijave…
  RTS treba da shvati da su današnja deca prerasla nivo koji je pre deset godina bio prisutan na ovom takmičenju i da je većina pesama na korak do odrasle Evrovizije ili ako su već na dečiju foru to mora da bude vešto upakovano..
  Izuzev Darije i Lene,mi od povratka nismo imali ozbiljniji pokušaj…

 • Moja greska onda.

  Pa to znaci da interesovanje za Decju Evroviziju ne postoji uopste. Onda me ovo tera da se zapitam kako RTS i dalje ucestvuje zbog ovoliko mizernog broja prijava? Bolje da uopste nisu saopstili broj prijava.

 • Sjećanje odmah vraća u ono vrijeme kad su Irina i Jana bile izabrane da predstavljaju Srbiju. Iskreno ne mislim da su preostale pjesme iz užeg kruga bile išta bolje od izabrane. Vidimo da su i Pinkove zvezdice bile uporne ove godine (Sara i Tomislav), a jedna od njih je i među mladim damama koje su odabrane (Jovana, desno na fotografiji).

  Što reče @NekiTamo, mogao je to biti i neki javni izbor, ali vjerovatno RTS ne raspolaže sredstvima za još i to, mada je moglo neko online glasanje npr. da se desi, kao što je radila, čini mi se, Ukrajina ili Rusija neke godine, čisto da RTS oslušne i uzme u obzir i predlog naroda. Među evrovizijskim fanovima u Srbiji postoji interesovanje i za Dječiju Evroviziju, a RTS kao da je potpuno isključio narod iz priče i šalje klince čisto da bi se promovisali, stekli iskustvo i da se Srbija kao pojavi.

  Nadam se da će pjesma biti kvalitetna. Puno sreće curama. 🙂

 • Ne znaci da je stiglo svega 7 pesama, nego je komisija toliko odabrala u uzi izbor. Naziv pesme mi i ne obecava nesto, ali ajde da vidimo na sta ce to liciti.

 • Svega 7 kompozicija…
  U tom slučaju je RTS mogao da organizuje emisiju u kojoj bi se sve kompozicije izvele pa da publika i žiri odaberu najbolju..
  Svu sreću želim devojkama,a za opširnije komentarisanje čekam pesmu