Balkan, Balkan! Dečja Evrovizija 2021

Dečja Evrovizija 2021 | Grupa učesnika emisije „Dajte muziku“ zastupa Severnu Makedoniju

Makedonska radio-televizija je 12. oktobra objavila da će ih na dečjoj Evroviziji u Parizu zastupati grupa učesnika popularne zabavno-muzičke emisije „Dajte muziku“.

Nacionalni emiter Severne Makedonije MRT i ove godine se odlučio za interni odabir pesme i izvođača za dečji Evrosong. Ove godine izbor je pao na grupu talentovane dece glumaca i pevača koji su u prethodne tri godine prošli kroz gledanu zabavno-muzičku seriju „Dajte muziku“, koja je vrlo brzo naišla na simpatije šireg kruga gledalaca, počev od 2019, kada je ovaj serijal počeo da se emituje na programima Makedonske radio-televizije. Tokom dve sezone emitovanja, deca učesnici ove emisije su do danas snimili 80 pesama sa stotinama hiljada pregleda na Jutjubu, koje su pisali priznati makedonski autori, kao i dva dugosvirajuća studijska albuma.

U dogledno vreme biće predstavljena i njihova takmičarska pesma na kojoj će raditi autori koji su već učestvovali u stvaranju pisanja pesama za ovu seriju, te se dobro upoznali sa umetničkim i vokalnim kvalitetima izvođača.

Dok ne dođe pesma, poručujemo vam da uživate u plejlistama svih pesama koje su ova deca snimila za potrebe ove izuzetno gledane i popularne dečje emisije na prostoru Severne Makedonije: