Dečja Evrovizija 2021

Dečja Evrovizija 2021 | Maju Levi Laulor predstavlja Irsku

Šesti irski juniorski evrovizijski predstavnik biće Maju Levi Laulor, odlučio je žiri na finalnoj večeri nacionalnog izbora Junior Eurovision Éire.

Na finalnoj večeri nacionalnog izbora Irske Junior Eurovision Éire nastupila su sledeća tri kandidata:

  • Lilijela Bakli
  • Sofi Lenon
  • Maju Levi Laulor

Nadmetanje se odvijalo u dva kruga; u prvom krugu, sva tri kandidata su otpevala po dve pesme: njihov prvi izbor je bila pesma s kojom su se predstavili u prvom eliminacionom krugu, a drugi izbor obrada neke od irskih evrovizijskih pesama, koje su kandidati ispevali u originalu.

Tako je Sofi Lenon, pored hita Eltona Džona Circle of life izvela kao drugi izbor irsku evrovizijsku pesmu iz 2010. godine It’s for you Nijam Kavanag, Maju Levi Laulor je pored hita Džjemsa Beja Hold back the river izveo irsku evrovizijsku pesmu iz 2013. Only love survives Rajana Dolana, a Lilijela Bakli je pored balade Luisa Kapaldija Someone you loved izvela i irsku pobedničku evrovizijsku pesmu iz 1994. Rock’n’roll kids Pola Haringtona i Čarlija Makgetigena.

Odluku o tome koja dva kandidata će proći u tzv. superfinalni duel, kao i o pobedniku, donosio je tročlani stručni žiri u kojem se pored stalnih članova Nijam Ni Hroinin i Fijani Obranoin smestila i dvostruka irska evrovizijska učesnica i nekadašnja pobednica ovog prestižnog takmičenja Linda Martin (1984. i 1992).

Tako je žiri odlučio da u tzv. superfinalni dvoboj prođu Lilijela Bakli i Maju Levi Laulor. Njih dvoje su u drugom krugu izveli pesme s kojima su se predstavili prethodne nedelje u polufinalnom nadmetanju; Lilijela Bakli izvela Lost without you Freje Rajdings, a Maju Levi Laulor Grace Luisa Kapaldija. Na kraju je žiri odlučio da je Maju Levi Laulor, inače jedini dečak među finalistima irske selekcije, najbolji izbor za Pariz.

Takmičarska kompozicija ovogodišnjeg irskog predstavnika biće internim putem izabrana i naknadno će biti prezentovana javnosti. Do tada, uživajte u njegovoj izvedbi prepeva irske evrovizijske pesme iz 2013. godine Only love survives Rajana Dolana na keltski jezik.

Oznake