JESC 2021 — Russia: Tanya Mezhentseva
Tanja Meženceva, predstavnica Rusije na dečjoj Evroviziji 2021
Dečja Evrovizija 2021

Dečja Evrovizija 2021 | Tanja Meženceva ponovo peva za Rusiju

Predstavnica Rusije na dečjoj Evroviziji 2021. će biti Tanja Meženceva s numerom Moj prijatelj, odlučili su gledaoci i žiri na nacionalnom finalu, koje je snimamo 26, a biće emitovano 30. oktobra.

Na ruskom nacionalnom finalu nadmetalo se 12 izvođača odabranih sa audicije, a odluku o pobedniku donosili su onlajn-glasači i žiri u omeru 50/50. Za sada je poznato da je Tanja Meženceva sa 18,41% glasova bila favorit gledalaca, a 30. oktobra, kada bude bio emitovan snimak nacionalnog finala, biće poznato kako je i žiri glasao. Za sada se zna da su u žiriju bili prisutni:

  • Julija Savičeva, ruska seniorska evrovizijska predstavnica iz 2004;
  • Jekaterina Orlova, šefica ruske evrovizijske delegacije;
  • Jekaterina Manešina;
  • Valerij Kuzakov.

Vredi napomenuti da će Tanja Meženceva time postati tek treći izvođač koji je dva puta iskusio scenu dečjeg Evrosonga nakon svojih zemljakinja Katje Rjabove (za Rusiju je pevala 2009. i 2011) i Lerike, koja pored ruskog ima i moldavsko državljanstvo (Lerika je za Moldaviju pevala 2011, a za Rusiju 2012).

Tanja Meženceva se na dečjem Evrosongu prethodno takmičila 2019. u Gljivicama u duetu sa Oržakom Denberelom. Na pitanje šta ju je nagnalo da ponovo konkuriše za ruskog predstavnika i da li je zadovoljna postignutim, izjavila je:

Ove godine sam odlučila da ponovo okušam sreću sa solističkom pesmom i uspela sam! Veoma sam srećna što predstavljam Rusiju na takmičenju u Parizu. Želim da istaknem da sam imala jake rivale. Svi učesnici su imali dobre pesme i lepe brojeve… Htela bih da se zahvalim svima koji su glasali za mene i moju pesmu „Moj prijatelj“ u finalu, kao i mojoj porodici, koja me uvek podržava!

Oznake

Ostavite svoj komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.