Jovana i Dunja Oči deteta
Balkan, Balkan! Dečja Evrovizija 2021

Dečja Evrovizija 2021 | Poslušajte „Oči deteta“, našu pesmu za Pariz

Kompozicija Oči deteta, s kojom će Jovana Radonić i Dunja Živković predstavljati Srbiju u Parizu 19. decembra, prezentovana je na zvaničnom Jutjub kanalu Dečje pesme Evrovizije.

Autor evrovizijske numere je Ana Frlin.

https://youtu.be/OQx3ez3R2jA

Pesma Oči deteta izabrana je s javnog konkursa RTS-a na koji je stiglo samo sedam prijava. Čitava selekcija prošla je kroz tri etape.

Prva je bila selekciona, u kojoj su preslušani demo-snimci pristiglih prijava, zatim su odabrane četiri kompozicije i izvođači koji su pozvani da otpevaju svoju pesmu „uživo“ uz matricu, u Studiju 6 Radio Beograda.

Svaki nastup je i tonski snimljen, da bi u trećoj fazi izbora, za koju su odabrane tri kompozicije, muzički urednici RTS-a ponovo preslušali sve nastupe snimljene u Studiju 6 i dali svoje ocene – 3 poena prvoplasiranoj, 2 poena drugoplasiranoj i 1 poen trećeplasiranoj pesmi.

Najveći broj poena dobila je kompozicija Oči deteta čiji je autor Ana Frlin, u aranžmanu Ognjena Cvekića, a otpevale su je Jovana Radonić i Dunja Živković iz Novog Sada.

Ko su Jovana i Dunja

Jovana Radonić je rođena 19. januara 2011. godine u Novom Sadu. Još kao veoma mala pokazala je afinitet i talenat za muziku i pokret. Prvi javni nastup imala sa četiri godine, da bi već sledeće godine učestvovala na televizijskom muzičkom takmičenju na kome je osvojila 2. mesto.

Od tada počinje saradnja s profesorkom klavira i pevanja Anom Frlin koja Jovanu i dalje vodi kroz osnovnu muzičku školu gde je, trenutno, učenik 3. razreda klavira.

Kao učenik muzičke škole, Jovana je osvojila i specijalnu nagradu iz solfeđa, na festivalu „Isidor Bajić“. Od 2020. godine u okviru „La La studija“ uči pevanje kod profesorke Petre Leone Matiša.

Dunja Živković je rođena 22. jula 2010. godine u Novom Sadu. Od ranog detinjstva je pokazivala interesovanje i ljubav prema muzici, a od treće godine pohađa muzičku radionicu „Do Re Mi“ u Novom Sadu, gde je odmah bila zapažena i počela da nastupa kao solista sa istoimenim bendom.

Dunja je aprila 2019. godine na takmičenju škola regiona osvojila 1. mesto u svojoj kategoriji. Učenica je 3. razreda Osnovne muzičke škole „Isidor Bajić”, odsek klavir, u klasi prof. Dunje Crnjanski i 5. razreda Osnovne škole „Prva vojvođanska brigada“ u Novom Sadu, a takođe pohađa i školu pevanja „La La Studio“ u Novom Sadu u klasi profesorke Petre Leone Matiša.

Dvojac iz Novog Sada nastupiće na sceni čuvene koncertne dvorane „La Seine Musicale“ u Parizu, zajedno sa još 18 zemalja.

Oznake

14 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Pa slažem se za skoro sve što ste rekli.Ali ne treba biti pesimista,treba još 9 pesama da izađe,neverujem da ćemo biti zadnji.Ima tu još faktora koji nas mogu spasiti debakla.

 • @Aleki37
  Stvar je u tome da ako ti do nečega konstantno nije stalo,onda odustaješ od toga i posvećuješ se nečem drugom. RTS je imao u vidu kvalitet prijava i mogao je odmah da najavi povlačenje jer je činjenica da je ovo ispod svakog nivoa trenutne DE gde vlada hešteg tehnološka era…
  Ili moraš da budeš vešt kao Gruzija,Jermenija ili Francuska pa da taj dečiji fazon upakuješ na pravi način..
  Možda nas žiri nešto izvuče,ali je ovo garant zadnjih 3 kod publike pogotovo jer ove devojčice ne verujem ni da su kod nas nešto poznatije pa da povuku glasove odavde kao Darija npr…
  Ovo me čak tera da mi zafali Graja i Leontina eto dokle smo došli…

 • @VUK Očigledno je da se RTS ne trudi previše oko JESC, više ih zanima seniorsko takmičenje. Isti je slučaj i u narodu, mislim, RTSu je stiglo već više od 100 prijava za ESC a samo 7 za JESC…

 • Paaaa, neko mora da osvoji i poslednje mjesto… Ne želim da naružujem djecu, ali meni se ovo ama baš nimalo ne dopada. Lijep provod želim djevojčicama.

 • Nije ovo dobro. U najgorem slucaju ocekujem situaciju iz 2018. ili 2020. znaci pretposlednje mesto, a poslednje mesto kod onlajn glasanja. Sa konstantnim slanjem ovakvih slabasnih pesmicica me prosto tera da se zapitam, koja je postala svrha ucesca na JESCu? Od povratka 2014. mi nismo mogli vise od 7. mesta sto je zabrinjavajuce, da ne pominjem poslednje mesto 2016. i za dlaku izbegnuto poslednje mesto 2018. Nadam se da ce RTS nakon ovog takmicenja preispitati svoje odluke, i odluciti da se fokusira samo na ESC a da se povuce sa JESCa sledece godine, jer sa ovako slabasnim pesmicama, nemamo sta da trazimo na JESC.

 • Nije ovo dobro. U najgorem slucaju ocekujem situaciju kao iz 2018. i 2020. dakle pretposlednje mesto i poslednje mesto u onlajn glasanju. U pocetku mi je bilo drago sto RTS ucestvuje ovde nakon proslogodisnjeg debakla, ali sad nakon konstantnog slanja neubedljivih pesmica, me tera da se zapitam koja je uopste postala svrha ucesca na JESC? Mislim da nakon ovog JESCa, RTS definitivno treba da se povuce sa takmicenja i da se fokusira samo na ESC, jer je vise postalo bezvredno ucestvovati na JESCu. Vise od 7. mesta mi nismo mogli od povratka 2014. sto je zaista zabrinjavajuce, da ne pomenem poslednje mesto 2016. i zamalo izbegnuto poslednje mesto 2018. Zaista verujem da ce RTSnakon ovog JESCa, preispitati svoje odluke, i doneti odlukj o povlacenju sa takmicenja sledece godine, jer sa ovakvim slabasnim pesmicama ne mozemo nikako daleko dogurati.

 • Znači, turističko putovanje u Francusku. Barem će Duška prošetati Parizom, probati francuske specijalitete i slikati se ispred Ajfelove Kule.

  Pesma je napčorna i bezlična. Jedna od onih, kada si srećan, što je se završila.

  Nebitno je, da li se radi o baladi, mid ili up tempo numeri – bitno je da je pesma dobra i upečatljiva. Ova to zasigurno nije. Jedva sam je odslušao do kraja.

  Spot je okej i slatka je dečurlija, koju su snimili. Žao mi je dece iz spota, koja će gledati i navijati, jer kandidiramo za prva tri mesta – od pozadi.

 • Pozdrav svima iz redakcije!
  Cuo sam upravo našu pesmu.
  Na prvo slušanje već ostaje u glavi simpa dečija melodija kao i simpatičan spot.
  Zaista ova pesma je za dečiju evrovziju,mada je mogla biti barem nešto brža i dinamičnija još poput francuske pesme prosle godine inace zaista prelepe pesme koja pokazuje i po samom nastupu kao i spotu i svemu ostalom kako se pravi pesma za OVO DEČIJE takmičenje!
  Ne znam kako ćemo proći,iz prostog razloga što više od polovine pesma mislim da nije ni izabrano ili predstavljeno,ali meni se ovo dopada i sigurno jedna od boljih naših pesama,plus odlično vokalno izvedena.
  Ne zvuči mi pobednički iskreno,ali nije mi ni za dno tabele na evrovziji.
  Srećno našim mladim damicama u Parizu i da se deca lepo provedu,hehe 🙂

 • Srbija opet ide na izlet u zemlju domaćina…
  Žao mi je devojčica jer sigurno sanjaju o što boljem plasmanu,ali činjenica je da ćemo opet neslavno proći…
  Ako nije bilo kompozicije koja je dovoljno prilagodjena i savremena za decu u 2021. godini,onda nije trebalo ni pokušavati i slati pesmu komponovanu za jesc 2006. i jednostavno je trebalo da se povučemo…

 • Zaista ne znam sta da kazem…Po imenu pjesme se odmah vidjelo da ce to biti neka baladica koja nas nece odvesti iznad 15. mjesta. Djevojcice jesu jako talentovane,super su otpjevale pjesmu ali kompozicija jednostavno nije za ovakvo takmicenje. Ne razumijem zasto mi i dalje saljemo balade na evroviziju kada uvijek budemo među zadnjima. Zasto i mi ne idemo u korak sa Evropom i posaljemo brzu,energicnu pjesmu da je taj neko otpjeva uz energican nastup i finu scenografiju.Dokle cemo vise biti medju zadnjima?Dokleeeeee???