Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Dečja Evrovizija 2021 | Bugari 8. novembra objavljuju predstavnika

Najnovije vesti u vezi sa dečjom Evrovizijom 2021. nam dolaze iz Francuske, Bugarske, Albanije, Portugalije, Nemačke, Malte, Rusije i Španije.

🇫🇷 Enzo objavio spot

Nekoliko dana nakon prezentacije svoje takmičarske pesme, Francuz Enzo je objavio i zvaničan spot za svoju takmičarsku pesmu Tic Tac, koji možete pogledati ispod:

🇵🇹 Premijera portugalske pesme 12. novembra

Portugalski emiter RTP objavio je da će takmičarska kompozicija O rapaz svog juniorskog evrovizijskog predstavnika Simaoa Oliveire biti prezentovana 12. novembra, zajedno sa pratećim spotom, koji je ovih dana snimao u Ilhavu.

https://twitter.com/EurostarJesc/status/1454523618021584900

🇪🇸 🇦🇱 Nikolina Refsing osmišljava nastup španskom predstavniku, a Luka Tomasini albanskoj predstavnici

Španski emiter RTVE je objavio da će nastup španskom predstavniku Leviju Dijazu osmisliti dansko-britanska inscenantkinja Nikolina Refsing, koja je evrovizijskoj publici poznata po tome što je osmislila pobednički nastup Končite Vurst sa seniorskog Evrosonga 2014, a već je jednom imala priliku da sarađuje sa španskom delegacijom, i to pri realizaciji postavke nastupa Melani Garsije 2019.

Na dečjem Evrosongu u Parizu će učestvovati i još jedan iskusan inscenant, a to je Luka Tomasini, koji je za ovogodišnju 65. seniorsku ediciju u Roterdamu osmislio nastup sanmarinežanskoj predstavnici Senit. Luka Tomasini će na dečjoj Evroviziji u Parizu imati zadatak da osmisli nastup albanskoj predstavnici Ani Đebrei.

🇲🇹 Uskoro sledi finalna verzija malteške pesme

Malteški predstavnici Ajk i Kaja su na društvenim mrežama objavili da su radili na finalnoj verziji svoje takmičarske pesme My home, u čijoj realizaciji su im pomagali: vicešampion malteškog X Factora iz 2019. Oven Leulen, kao i juniorska evrovizijska pobednica iz 2013. Gaja Kauki. Nova verzija pesme biće prezentovana zajedno sa spotom koji će uskoro biti prezentovan, a koji je sniman ovih dana.

🇧🇬 Bugarski predstavnik biće objavljen 8. novembra

Bugarski predstavnik na dečjem Evrosongu u Parizu biće objavljen 8. novembra, objavio je emiter BNT. Korealizatori ovog projekta biće uprava grada Dobrič, iz kojeg će doći bugarski evrovizijski predstavnik, kao i producentska kuća Ligna Studios, koja je stajala iza učešća Viktorije Georgijeve na poslednjoj seniorskoj Evroviziji u Roterdamu.

🇷🇺 Tanja Meženceva objavila englesku verziju svoje takmičarske pesme

Ruska predstavnica Tanja Meženceva je predstavila verziju svoje takmičarske numere Moj prijatelj kompletno ispevanu na engleskom. Dvojezična evrovizijska verzija će uskoro biti prezentovana javnosti.

🇩🇪 Paulina snimila spot za finalnu verziju svoje numere

Poboljšanju svoje takmičarske numere nije odolela ni Nemica Paulina, koja je u Koblencu snimila spot za finalnu verziju svoje pesme Imagine us. Na društvenim mrežama je podelila atmosferu prilikom probe sa plesačima za snimanje spota, kao i delić snimanja spota u televizijskom studiju.