Dečja Evrovizija 2021

Dečja Evrovizija 2021 | Deni i Marti idu za Bugarsku

Bugarsku će na dečjoj Evroviziji u Parizu zastupati duet Deni i Marti s numerom Voice of love, objavio je javni emiter BNT.

Bugarska nacionalna televizija (BNT) se nakon pet godina odsustva vraća na dečji Evrosong, a korealizatori celog ovog projekta će biti opština Dobrič, u kojoj živi 90.000 stanovnika, kao i producentska kuća Ligna Studios, koja je stajala iza učešća Viktorije Georgijeve na 65. seniorskom Evrosongu u Roterdamu. Upravo iz Dobriča dolaze i ovogodišnji bugarski predstavnici Deni i Marti.

Deni i Marti zajedno nastupaju četiri godine, učestvovali su na mnogim festivalima i koncertima, tako da im velika scena nije nimalo strana. Dvanaestogodišnja Deni, pravog imena Denislava, ljubitelj je životinja i svoje vreme jednako provodi i sa ljubimcima i sa drugarima. Trinaestogodišnji Marti, pravog imena Martin, takođe obožava životinje i samopriznati je knjiški moljac.

Oboje pevaju od pete godine, zajedno su učestvovali na brojnim takmičenjima i osvojili nekoliko nagrada, ali će im dečja Evrovizija biti najveća avantura do sada!

Oko numere Voice of love, koja će biti naknadno prezentovana, autorski se pobrinuo bugarsko-makedonski tim autora na čelu sa Vasilom Garvanlijevim, makedonskim evrovizijskim predstavnikom iz 2020. i 2021. godine; zajedno sa njim, u stvaranju numere su učestvovali i: Davor Jordanovski, Vesna Malinova i Stan Stefanov.

Oznake