ESC-potpourri

Dečja Evrovizija 2021 | Objavljeni prvi gosti završnog takmičenja i lista finalista u Gruziji

Najnovije vesti u vezi sa dečjom Evrovizijom u Parizu dolaze nam od Francuza i Gruzina.

🇫🇷 Di-džej duet „Ofenbach“ otvara dečju Evroviziju u Parizu

Javni emiter Francuske France Télévisions objavio je da će program završne večeri dečje Evrovizije 19. decembra otvoriti slavni di-džej duet „Ofenbach“, koji sačinjavaju Dorijan Lodudik i Sezar de Rumel. Ovaj poznat di-džej duo može da se ponosi činjenicom da su njihove pesme zabeležile više od milijardu strimova na digitalnim platformama za slušanje muzike, a singlovi su im dostigli 16 platinastih i 15 zlatnih tiraža.

Neki od njihovih velikih hitova su bili izuzetno popularni i na našim prostorima: Be mine, Catchy, Wasted love, pre mesec dana su izbacili i numeru Hurricane sa Elom Henderson, a imali su jednom priliku i da sarađuju sa nekim od nekadašnjih evrovizijskih učesnika, i to sa švedskim predstavnikom iz 2018. Benjaminom Ingrosom na takođe velikom hitu Paradise.

🇬🇪 Gruzini selektovali finaliste

Šestog novembra je konačno bila emitovana polufinalna edicija gruzinskog selekcionog šoua Ranina. Nadmetalo se šest talentovanih mališana uzrasta između 9 i 14 godina, a žiri je odlučio da u finalnu emisiju, koja će biti emitovana 13. novembra, odu:

  • Gega Šonija
  • Barbara Makatadze
  • Nikoloz Kajaia

Od odlaska u Pariz su se oprostili: Datuna Luarbašvili, Guga Nadiradze i Keso Rusija.

Odluku o pobedniku će donositi isključivo žiri.