JESC Potpourri — 11112021
Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Dečja Evrovizija 2021 | Makedonci otkrivaju pesmu 12. novembra

Dečja Evrovizija održaće se za nešto više od mesec dana, te saznajte kako napreduju pripreme u Severnoj Makedoniji, Poljskoj i Nemačkoj.

U izdvojenom tekstu donosimo vam više o bugarskim predstavnicima Deni i Martiju.

Dečja Evrovizija 2021 | Deni i Marti idu za Bugarsku

🇲🇰 Green forces izlazi 12. novembra

Iz Severne Makedonije u petak nam stiže numera Green forces sa pratećim video-spotom koji je snimljen prošlog vikenda. Predstavnici ove balkanske države na dečjoj Evroviziji u Parizu biće grupa „Dajte muziku“ koju sačinjavaju četiri pevača: Kristina, Anastasi, Miha i Filip.

Istog dana, njihov kolega iz Portugalije Simao Oliveira takođe će predstaviti svoju pesmu O rapaz.

🇵🇱 Amelija Otremba pleše za Poljsku

U najnovijoj epizodi šoua You Can Dance – Nowa generacja, mladi plesači imali su priliku da se bore za mesto na sceni dečjeg Evrosonga, a trijumfovala je devojčica Amelija Otremba koja će se, zajedno sa još tri plesača, pridružiti poljskoj predstavnici Sari Džejms na festivalu u decembru. U ovoj emisiji Sara je uživo izvela svoju numeru Somebody.

🇩🇪 Dve plesačice uz Paulinu

Nemačka predstavnica Paulina dobila je pojačanje u vidu dve plesačice, Mare i Angeline, sa kojima će spremati performans za takmičenje u Parizu. Ovo je prvi put da Nemci šalju plesače na dečju Evroviziju.

Paulina je vredno radila na unapređenoj verziji numere Imagine us, a prošle nedelje snimila je i zvaničan spot za tu pesmu.