Balkan, Balkan! Gde su, šta rade?

U novu 2022. uz Saru Jo, Mariju Šerifović i Jelenu Karleušu!

Dve nekadašnje srpske evrovizijske učesnice, Sara Jo (2013. kao deo grupe „Moje 3“) i Marija Šerifović (2007), pevaće ispred Skupštine Srbije za ulazak u novu 2022. godinu, zajedno sa Jelenom Karleušom.

Vest koja je obeležila 10. novembar u srpskoj prestonici svakako je obznanjivanje planova gradske vlasti za ulazak u novu 2022. godinu. Beograđane će 31. decembra zabavljati dve nekadašnje evrovizijske učesnice Sara Jo i Marija Šerifović, zajedno sa Jelenom Karleušom. Tim povodom je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao da će ovo biti jedan od najboljih dočeka Nove godine u Evropi, koji će obeležiti tri velike ženske muzičke zvezde, ne samo u srpskim i regionalnim, već i u evropskim okvirima. Naveo je i da će sve tri pevati potpuno besplatno, bez ikakvog honorara, što je i ozvaničeno potpisivanjem ugovora.

Koncert će biti održan uz poštovanje svih epidemijskih mera koje u tom trenutku budu bile na snazi. I tu će važiti pravilo sa kovid propusnicama, što znači da će događaju moći da prisustvuje ograničen broj ljudi, i to prvenstveno oni vakcinisani. Vesić je najavio da će za ulazak u novu 2022. biti organizovan i prednovogodišnji koncert 30. decembra, o kojem će više detalja uskoro biti poznato; jedino što se zna jeste da će biti namenjen za ljubitelje drugačije vrste muzike od one koja će se čuti 31. decembra.

Sara, Marija i Jelena su izjavile da im je drago što će upravo pred Beograđanima pevati za doček nove 2022. godine.

Sara Jovanović ovih dana sprovodi završne pripreme za promociju svog debitantskog studijskog albuma sa 10 pesama. Prvu, naziva Divlja, izbacila je nedavno, a uskoro će izbaciti i spot za tu, kao i za preostale numere sa svog prvog albuma. Marija Šerifović i Jelena Karleuša su donedavno delile sudijske stolice u šouu „Zvezde Granda“, a onda je Karleuša napustila šou, prvenstveno kako bi se usredsredila na pripreme za izlazak svog novog albuma, mada je u igri bila i priča oko povećanja honorara za učešće u ovom gledanom muzičkom rijalitiju; isto tako vredi da se istakne i činjenica da je Sara Jo krajem leta imala priliku da sa Karleušom zapeva na festivalu Music Week na Ušću.

Oznake