Balkan, Balkan! Dečja Evrovizija 2021

Dečja Evrovizija 2021 | Poslušajte makedonsku, bugarsku i portugalsku pesmu

Severna Makedonija, Bugarska i Portugalija objavile su svoje takmičarske pesme za Pariz zajedno s pratećim spotovima, dok ostale vesti iz evrovizijskog sveta popunjavaju Španija, Nemačka, Rusija i Island.

🇲🇰 🇧🇬 🇵🇹 Poslušajte takmičarske numere Severne Makedonije, Bugarske i Portugalije

Čak tri delegacije koje će se takmičiti u Parizu 19. decembra objavile su svoje pesme nakon dugo najavljivanja. Severna Makedonija, Bugarska i Portugalija su ranije imenovale svoje predstavnike za dečji Evrosong, Portugalija prva, i sve tri su ih izabrale internom selekcijom.

Podsetimo, Severnu Makedoniju predstavlja grupa dece „Dajte muziku“, Bugarsku duet „Deni i Marti“, a Portugaliju Simao Oliveira.https://youtu.be/1LWzU9ubjVg

🇪🇸 🇩🇪 🇷🇺 Španci, Nemci i Rusi prezentovali evrovizijske spotove

Za razliku od prethodne tri države, takmičarske pesme Španije, Nemačke i Rusije su poznate od ranije, ali je ovog puta predstavljen i zvaničan promotivni spot.

Španiju predstavlja Levi Dijaz s pesmom Reír, Nemačku Paulina, čija je pesma Imagine us uz video-spot dobila i svoju poboljšanu, dorađenu evrovizijsku verziju, dok Rusiju zastupa Tanja Meženceva.
🇮🇸 Prenos Evrovizije za decu i na Islandu

Islandski jedni medijski servis RÚV će prenositi ovogodišnje izdanje Dečje pesme Evrovizije na svom glavnom TV kanalu, prvi put od 2003. godine. Tada je RÚV, iako nije učestvovao, prenosio prvo takmičenje iz Kopenhagena.

Island je uz Finsku jedina nordijska država koja nije učestvovala na dečjem Evrosongu, mada je bilo ranijih godina spekulacija o njihovom pridruživanju. Najava ovogodišnjeg prenosa ponovo je pokrenula glasine da bi se ta država mogla pridružiti takmičenju 2022. godine.

RÚV, ipak, neće raditi direktan prenos iz Pariza, već odložen — od 20.45 h.