Dečja Evrovizija 2021

Dečja Evrovizija 2021 | Nikoloz Kadžaja zastupa Gruziju

Predstavnik Gruzije na dečjoj Evroviziji 2021. biće Nikoloz Kadžaja. Njegova takmičarska kompozicija Let’s count the smiles prezentovana je 14. novembra.

Nakon dva meseca nadmetanja konačno je proglašen pobednik gruzinskog dečjeg muzičkog šoua Ranina, putem kojeg je četvrti put zaredom izabran juniorski evrovizijski predstavnik. Šou je počeo 11. septembra, a završio se 13. novembra, i kroz 10 epizoda prošlo je isto toliko mališana uzrasta između 9 i 14 godina.

Deset kandidata, koji su počeli nadmetanje, bili su podeljeni u dve rotirajuće grupe od po pet kandidata; takav koncept nadmetanja je bio prisutan u prvih osam epizoda, a šest najbolje ocenjenih iz prvih osam epizoda je obezbedilo plasman u devetu, polufinalnu emisiju, emitovanu 6. novembra. Iz polufinalne emisije su plasman u veliko finale, emitovano 13. novembra, obezbedila tri najbolje plasirana kandidata. O najboljima i o pobedniku je odluku donosio isključivo žiri, koji je kandidate ocenjivao po sledećim kriterijumima: glasovnim, glumačkim, umetničkim i saradničkim.

Nikoloz Kadžaja je odneo pobedu u finalnoj epizodi, ostavivši za sobom drugoplasiranu Gegu Šoniju i trećeplasiranu Barbaru Makatadze.

Dan nakon emitovanja finalne epizode je prezentovana i njegova takmičarska kompozicija Let’s count the smiles, koju potpisuje Giga Kukijanidze, autor brojnih pesama koje su zastupale Gruziju na dečjem Evrosongu, među kojima su i pobedničke iz 2008, 2011. i 2018. godine.

Ko je Nikoloz Kadžaja?

Nikoloz Kadžaja je rođen pre 10 godina u gruzinskoj prestonici Tbilisiju. Slobodno vreme koristi da usavrši svoj glas, uči vajanje i gleda crtane filmove, što je i tipično za njegov trenutni uzrast. Ovom mladom umetniku je škola veoma važna i da ima čudesne moći, odmah bi zapamtio gruzinsku gramatiku. Za dvadeset godina sebe vidi kao veliku pop zvezdu ili na sceni seniorskog Evrosonga!

Oznake