Zanimljivosti

MTV EMA 2021 | „Måneskin“ je najbolji rok bend!

Na tradicionalnoj dodeli nagrada MTV Europe Music Awards 2021, održanim u Budimpešti, publika je za najboljeg rok izvođača izglasala aktuelne evrovizijske pobednike, italijansku grupu „Måneskin“.

Domaćin tradicionalne dodele MTV-jevih evropskih muzičkih nagrada ove godine je bila Budimpešta, takmičenje je bilo održano u sportskoj hali „Laslo Pap“, a glavne zvezde ove dodele među evrovizijskim fanovima svakako su bili članovi italijanskog rok kvarteta „Måneskin“, koji su bili nominovani za tri priznanja, a dobili jedno, i to za najboljeg rok izvođača. Pobedu su odneli u konkurenciji iskusnijih imena, kao što su grupe „Coldplay“, „Imagine Dragons“, „Foo Fighters“ i „Kings of Leon“, što je u isto vreme bilo i iznenađujuće i očekivajuće jer su nakon evrovizijske pobede ovi talentovani Italijani postali novi vid globalnih ikona pop kulture, a i zbog toga što su pojedine njihove pesme zabeležile višemilonsku slušanost na „Spotifaju“.

Naravno, dodela nije mogla da prođe a da nisu izveli bar jedan od svojih hitova. Izbor je ovog puta pao na njihov aktuelni singl MAMMAMIA.

Od bivših evrovizijskih učesnika se priznanjem okitio još samo trećeplasirani iz Roterdama 2021, Švajcarac Đons Tirs, koji je proglašen za najboljeg švajcarskog izvođača.

Najtrofejniji izvođači na ovogodišnjoj dodeli MTV Europe Music Awards svakako su članovi korejskog pop sastava „BTS“, koji su dobili četiri priznanja: za najbolju grupu, najboljeg pop izvođača, najboljeg korejskog izvođača, i priznanje za najbolji fandom.

Čestitamo aktuelnim evrovizijskim pobednicima na ovako prestižnom globalnom priznanju!