ESC-potpourri

Dečja Evrovizija 2021 | Irska objavila pesmu, Maltežani novu verziju

U centru pažnje novog pregleda evrovizijskih vesti nalaze se Irci koji su predstavili svoju takmičarsku pesmu za Pariz.

Pored Iraca, informacije nam šalju i Malta, Azerbejdžan, te Francuska.

🇮🇪 Saor je irska takmičarska numera

Irska je svog evrovizijskog predstavnika izabrala pre oko mesec dana, u takmičenju Junior Eurovision Éire. Šesti predstavnik je Maju Levi Laulor, čija je numera tek sada dočekala premijeru.

Saor, u prevodu sa keltskog Nestati, napisao je tim autora s Malte i iz Irske, koji već u svojoj biografiji imaju iskustva, što na Evroviziji za decu, što na „velikom“ Evrosongu.

Pesma je predstavljena u vidu promo-spota.

🇲🇹 Objavljena finalna verzija i spot za numeru My home

Ajk Mici i Kaja Guder Kurmi pobedili su kao duo na malteškom izbornom takmičenju Malta Junior Eurovision Song Contest 2021 s pesmom My home. Mesec dana od pobede, delegacija je objavila novu, poboljšanu verziju s kojom će se takmičiti u Parizu, kao i video-spot.

U realizaciji pesme su im pomagali vicešampion malteškog X Factora iz 2019. Oven Leulen, kao i juniorska evrovizijska pobednica iz 2013. Gaja Kauki.

🇦🇿 Pop pesma za Sonu Azizovu

Iako joj je bila želja da se u Parizu takmiči s rok numerom, Azerbejdžanka Sona Azizova će ipak pevati pop pesmu koja govori i ljubavi, prijateljstvu i brizi jednih za druge.

To je potvrdila ovogodišnja predstavnica Azerbejdžana za portal 12 Xal. Međutim, još uvek nije poznat datum objave ove pesme.

Podsetimo, Azerbejdžan će se peti put od 2012. godine takmičiti na sceni Dečje pesme Evrovizije, a u Parizu će 19. decembra delegaciju zastupati Sona Azizova, drugoplasirana iz ovogodišnjeg izdanja azerbejdžanske verzije muzičkog šoua The Voice Kids.

🇫🇷 Imena voditelja dečjeg Evrosonga u sredu, 17. novembra

France Télévisions, koji organizuje 19. Pesmu Evrovizije za decu 19. decembra, najavio je da će imena voditelja saopštiti u sredu, 17. novembra.

Međutim, ugledni francuski list Le Parisien već je izvestio svoje čitaoce da će program voditi Elodi Gosijen i Olivije Min. Oba voditelja imaju veze sa Pesmom Evrovizije i poznata su lica francuskih medija.

Elodi je saopštavala glasove Francuske između 2016. i 2018. Ona je bivša Mis Francuske i Mis Evrope, a nastavila je da radi kao voditeljka, kolumnista i TV voditeljka.

Olivije Min je TV voditelj rođen u Belgiji, a najpoznatiji je kao voditelj TV šoua „Fort Boyard“. Između 1995. i 1997. bio je francuski komentator na Pesmi Evrovizije.