Dečja Evrovizija 2021

Dečja Evrovizija 2021 | Malena Foks predstavlja Jermeniju. Azerbejdžanka objavila pesmu

Došao je na red i novi „evrovizijski potpuri“, a mesto u ovom pregledu su našle i vesti iz Jermenije, Azerbejdžana, Španije, Bugarske, Ukrajine i Irske.

Pored toga, Francuzi su predstavili voditelje ovogodišnje Dečje pesme Evrovizije, o čemu možete čitati u našoj izdvojenoj vesti.

Dečja Evrovizija 2021 | Francuzi objavili prezentere i nove goste

🇦🇲 Malena Foks peva za Jermeniju

Jermenski emiter AMPTV poslednji je objavio svog predstavnika za dečji Evrosong u Parizu. Sasvim očekivano, u Pariz će ići devojčica koja je trebalo da se takmiči i prošle godine, da se u Jermeniji nisu dogodili društveno-politički neredi — u pitanju je Malena Foks.

Malena je sedam godina pohađala muzičku školu, studirala solfeđo, muzičku literaturu i svirala violinu. Potiče iz porodice muzičara zato što joj je deda bubnjar, a takođe i jedan od članova tamošnjeg simfonijskog orkestra. Tokom prošle godine, Malena je naučila da svira i gitaru.

Prošle godine je trebalo da se takmiči s numerom Why, koju je objavila nakon što je Jermenija objavila povlačenje s takmičenja, a njena nova takmičarska kompozicija biće u skorije vreme prezentovana.

🇦🇿 One of those days je pesma za Sonu Azizovu

Azerbejdžanska predstavnica Sona Azizova će se u Parizu nadmetati s pesmom One of those days, koja je prezentovana 17. novembra na oficijelnom Jutjub kanalu dečje Evrovizije. Pored Sone, u stvaranju pesme je učestvovao međunarodni tim autora: Marija Brodberg, Fransisko Farija, Martin Vik, Hampus Eurenijus i Džavid Šahbajazov. Pesma je stilski u pop fazonu i govori o ljubavi, prijateljstvu i brizi jednih za druge.

🇧🇬 🇺🇦 🇮🇪 Pogledajte spotove predstavnika Bugarske, Irske i Ukrajine

Ranije selektovani predstavnici Bugarske, Irske i Ukrajine, Denislava i Martin, Maju Levi Laulor i Olena Usenko, predstavili su nove spotove za svoje ranije objavljene takmičarske numere, koje možete pogledati u linkovima priloženim ispod:
🇪🇸 Levi Dijaz će nastupiti u društvu četiri plesača

Iako je nastup španskom predstavniku Leviju Dijazu trebala da osmisli Nikolina Refsing, zbog ugovornih razlika je odustala od tog zadatka i novi kreativni direktor će biti Mari Sofi Kreisl. No, ovi detalji nisu uticali na pripreme za evrovizijski nastup, pa je javni emiter RTVE objavio da će njemu u Parizu društvo praviti četiri plesača: Huan Dijego Alvarez, Lusija Arkos, Serhio Alenho i Violeta Marin. Lusiji Arkos ovo će biti drugo uzastupno učešće na dečjem Evrosongu u svojstvu plesačice.

Koreograf nastupa će biti Viki Gomez, koja je taj zadatak imala i prošle godine prilikom saradnje sa prošlogodišnjom juniorskom predstavnicom Soleom. Viki Gomez je navela da je razvila veoma moćnu koreografiju koja će preneti poruku pesme, a Mari Sofi Kreisl je izjavila da će Levijeva inscenacija biti tajanstvena i šarena.

Vokalni trener Levija Dijaza biće Natalija Kalderon, koja je tu funkciju obavljala i u prethodne dve godine prilkom saradnje sa Melani Garsijom i Soleom, a za kostim će biti zadužen Raul Amor, koji je osmislio i kostim za Blasa Kanta na seniorskoj Evroviziji 2021.

U spotu za Levijevu takmičarsku pesmu Reír od plesača su društvo Leviju pravili: Lorena Ernandez, Fransisko Havijer Gonzales, Klaudio Sančez i Kjara Garsija. Nijedan od ta četiri plesača neće biti deo juniorske evrovizijske scene.