Dečja Evrovizija 2021

Dečja Evrovizija 2021 | Francuzi objavili voditelje i nove goste

Voditelji 19. Dečje pesme Evrovizije u Parizu biće Elodi Gosijen i Olivije Min, a njima će se u vođenju programa pridružiti i petoplasirana sa dečjeg Evrosonga 2019 — Karla.

Javni emiter France Télévisions objavio je silne detalje koji se tiču organizacije završnog takmičenja 19. decembra — od objave prezentera, preko organizatorskih detalja, pa do objave liste specijalnih gostiju, učesnika revijalnog programa.

Elodi je saopštavala glasove Francuske između 2016. i 2018. Ona je bivša Mis Francuske i Mis Evrope, a nastavila je da radi kao voditeljka, kolumnista i TV voditeljka.

Olivije Min je TV voditelj rođen u Belgiji, a najpoznatiji je kao voditelj TV šoua „Fort Boyard“. Između 1995. i 1997. bio je francuski komentator na Pesmi Evrovizije.

Nakon što je Karla na dečjem Evrosongu u Gljivicama 2019. zauzela 5. mesto s numerom Bim bom toi, nastavlila je da bude prisutna u evrovizijskom svetu i narednih godina. Tako je prošle godine bila jedan od komentatora prošlogodišnjeg dečjeg Evrosonga za Francusku, a ove godine je na seniorskom Evrosongu u Roterdamu saopštavala glasove francuskog žirija.

Prvi put nakon 2005. program će simultano biti vođen na francuskom i engleskom kao zvaničnim jezicima Evropske radiodifuzne unije. Olivije će program voditi na engleskom, Elodi na francuskom, a Karla će se smenjivati između ta dva jezika. Stefan Bern i Lorens Bokolini, koji su vodili prošlo, a vodiće i naredno izdanje nacionalnog izbora za seniorski Evrosong Eurovision France: C’est vous qui décidez, komentarisaće i ovogodišnji dečji Evrosong.

Specijalni gosti programa

Pored svetski poznatog di-džej dueta „Ofenbach“, koji će nastupiti na otvaranju dečjeg Evrosonga u Parizu, kao specijalni gosti će nakon završetka takmičarskog dela programa nastupiti i: prošlogodišnja pobednica Valentina, te vicešampionka ovogodišnje „velike“ Evrovizije u Roterdamu Barbara Pravi. Valentina će ponoviti izvođenje svoje pobedničke kompozicije J’imagine u specijalnoj, novogodišnjoj verziji, a Barbara Pravi će ponoviti izvođenje svoje takmičarske kompozcije Voilà. Treća tačka revijalnog dela programa dečjeg Evrosonga u Parizu biće numera Imagine, koju će zajedno izvesti svih 19 ovogodišnjih učesnika; sav prihod od strimovanja i pregleda navedene numere biće doniran UNICEF-u, čiji su trenutni ambasadori za Francusku upravo Valentina i Elodi Gosijen.

Naravno, iz ove priče neće biti izostavljena ni devojčica od koje je krenula nova francuska juniorska evrovizijska avantura, a koja im je donela vicešampionsku poziciju u Minsku 2018 — Anželina. Njen zadatak će biti da saopštava glasove francuskog žirija.

Otvaranje 13. decembra

Ceremonija svečanog otvaranja biće upriličena 13. decembra u 17 časova u televizijskom studiju „Gabrijel“, takođe u Parizu, a voditeljka ovog događaja biće Šarli Mos, ćerka seniorske evrovizijske pobednice iz 1977. Mari Mirjam. Tokom te ceremonije biće određeno ko će nastupiti prvi, a ko poslednji, i pod kojim rednim brojem će nastupiti domaćini Francuzi; ostatak redosleda nastupanja odrediće producenti nakon završetka ceremonije.

Takođe, objavljeni su i detalji oko organizacije. Emiteri neće biti u obavezi da prave rezervne nastupe za svoje ovogodišnje izaslanike, kao što je to bio slučaj sa pripremama za poslednji seniorski Evrosong u Roterdamu, već će biti primenjena slična pravila kao i za organizaciju navedenog 65. seniorskog Evrosonga. Naime, u slučaju da se neko razboli uoči priprema za takmičenje i bude sprečen da otputuje u Pariz, ako ne ozdravi do početka proba, navedeni takmičar će u konkurenciji ostati sa spotom, a ukoliko se neko razboli tokom probe i ne ozdravi do 19. decembra, ostaće u konkurenciji sa snimkom zabeleženim na probi, kao što je to bio slučaj sa Islanđaninom Dadijem Frejrom tokom održavanja Evrovizije u Roterdamu.

Ulaznice su puštene u prodaju, a svi učesnici treba da imaju zdravstvenu propusnicu i poštuju protokole suzbijanja mera protiv kovida-19.

Oznake