Dečja Evrovizija 2021

Dečja Evrovizija 2021 | Predstavljene jermenska i tzv. zajednička numera

Pregled vesti iz sfere Dečje pesme Evrovizije upotpunjuju Jermenija i Francuska, iz kojih nam dolaze i najvažnije informacije.

Pored toga, čitajte i o zanimljivostima iz Irske i Kazahstana.

🇦🇲 Qami qami je pesma za Malenu Foks

Jermenija je među poslednjima predstavila svog kandidata za dečji Evrosong, a kako smo ranije već izvestili, reč je o Maleni Foks, koja je i prošle godine trebalo da predstavlja tu zemlju. Međutim, zbog ratnog sukoba u Nagorno-Karabahu, Jermenija se povukla s takmičenja u Poljskoj.

Malena će tako u Parizu 19. decembra izvesti numeru Qami qami koju je komponovao autor s potpisom Tokionine. Podsetimo, Tokionine je napisao i jermensku pesmu Walking out za seniorsko izdanje Evrovizije 2019.

Osim njega, Qami qami su uradili i Vahram Petrojan, David Cerunjan i Malena.

🇫🇷 Francuzi predstavili „zajedničku pesmu“ 19. dečjeg Evrosonga

Običaj je već godinama unazad da svi učesnici Dečje pesme Evrovizije imaju zajedničku pesmu, koju izvode u revijalnom delu programa. Ni ova godina se po tome neće razlikovati.

Naslovna numera je ista kao i ovogodišnji slogan — Imagine, a napisali su je Mod Martin, Anton Vik i Žilijen Kombla.

Sav prihod od strimovanja i pregleda ove pesme biće doniran UNICEF-u.

🇰🇿 Francuske reči u kazahstanskoj pesmi

Alinur Hamzin i Beknur Žanibekulij predstavljaće Kazahstan u Parizu s numerom Ertegi älemi (Svet bajki). Ono što je novost jeste da će nova verzija pesme sadržati i reči na francuskom koje je napisao Feran Agilar, student bioinženjerstva iz Andore, koji je konstruisao protetsku ruku za Beknura.

Kazahstan će tako biti jedna od četiri države koja će u svojoj pesmi imati i delove na francuskom.

🇮🇪 Prenos Evrovizije za decu ponovo uživo na TV-u

Irska televizija TG4 uživo će prenositi Dečju pesmu Evrovizije 19. decembra, što je prvi put od 2015. godine. Ranijih godina je ovaj emiter prenosio takmičenje u odloženom prenosu.

Razlog za ovakvu odluku nije sasvim poznat, ali se pretpostavlja da je zbog kasnijeg održavanja takmičenja, što se uklapa u programsku šemu, jer se prethodnih godina Dečja pesma Evrovizija preklapala sa sportskim popodnevnim nedeljnim terminima u novembru.