Balkan, Balkan! Evrovizija 2022

Bugarska 2022 | „Intelligent Music Project“ pod zastavom Bugarske

Rok grupa „Intelligent Music Project“ predstavljaće Bugarsku na takmičenju u Torinu idućeg maja s pesmom Intention, saopštio je bugarski javni emiter BNT.

„Intelligent Music Project“ je supergrupa koja nema stalni sastav i kroz koji je prodefilovalo mnogo poznatih i afirmisanih rok muzičara, poput Sajmona Filipsa (TOTO, Protocol), Bobija Rondinelija (Rainbow, Black Sabbath), Džozefa Vilijamsa (TOTO), Nejtana Ista (Erik Klepton, Majkl Džekson), Tajma Pirsa (Džo Koker, Majkl Džekson) i mnogih drugih.

Tako i trenutni sastav može da se pohvali da u svojim redovima ima Ronija Romera, pevača legendarne grupe „Ritchie Blackmore’s Rainbow“, koji će predvoditi na evrovizijskom putu ovaj „inteligentni muzički projekat“.

Pored Ronija, član ovog sastava je Stojan Jankulov, evrovizijskoj publici poznat iz dueta „Stojan i Jelica Jankulov“, koji su predstavljali Bugarsku na Evrosongu 2007. i 2013. godine.

Ostali članovi su i Biser Ivanov, Slavin Slavčev (pobednik bugarske verzije šoua X-Factor), Ivo Stefanov i Dimiter Sirakov, a pokretač ove zanimljive skupine je dr Milen Vrabevski.

Kada je reč o numeri Intention, izvesno je da će Bugarska da sledi aktuelni pobednički žanr — rok, ali će više detalja biti u javnosti početkom decembra.

„Intelligent Music Project“ je treći izabrani učesnik Evrovizije 2022. godine. Belgija je prva saopštila da je njihov predstavnik Žeremi Markizi, a nedavno je i Gruzija objavila da u Torino šalje takođe „muzički projekat“ pod nazivom „Circus Mircus“.

Oznake

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Neću odmah da ih otpišem,ali kopiranje prethodnog pobednika nikad nije dobra ideja…
    Kad su Lordi pobedili,naredne godine su takodje svi krenuli na istu foru,a svi znamo da je na kraju pobedu odnela Molitva i Marija koja je bila iz potpuno drugačije priče…
    Zasad i Gruzija i Bugarska šalju sklepane grupe i nadam se da ćemo se na njima i zaustaviti…

  • Definitivno, Bugare više ne interesuje pobeda na Evroviziji.