Balkan, Balkan! Evrovizija 2022

Bugarska 2022 | Poslušajte pesmu „Intention“

Bugarska rok grupa „Intelligent Music Project“ objavila je svoju takmičarsku pesmu Intention, s kojom će se takmičiti u Torinu idućeg maja.

Prva poznata evrovizijska numera u novoj sezoni ovog puta dolazi iz susedne nam Bugarske. Nacionalna televizija BNT je, nakon „razilaska“ svog uspešnog evrovizijskog tima i odlaska Vasila Ivanova, šefa delegacije zaduženog za medije, koji ih je predvodio od 2016. godine, sada s nekim drugim ljudima zakoračila u novu evrovizijsku eru. Koliko uspešno — saznaće se već predstojećeg maja, kada će ih u Torinu predstavljati supergrupa „Intelligent Music Project“.

Podsetimo, BNT je kompletno internom selekcijom delegirao ovaj sastav, ali i pesmu, koja je premijerno emitovana na Prvom programu nacionalne televizije 5. decembra u ranim jutarnjim satima.

Intelligent Music Project

Ova supergrupa nema stalni sastav; kroz nju je prodefilovalo mnogo poznatih i afirmisanih rok muzičara, poput Sajmona Filipsa (TOTO, Protocol), Bobija Rondinelija (Rainbow, Black Sabbath), Džozefa Vilijamsa (TOTO), Nejtana Ista (Erik Klepton, Majkl Džekson), Tajma Pirsa (Džo Koker, Majkl Džekson) i mnogih drugih.

Tako i trenutni sastav može da se pohvali da u svojim redovima ima Ronija Romera, pevača legendarne grupe „Ritchie Blackmore’s Rainbow“, koji će predvoditi na evrovizijskom putu ovaj „inteligentni muzički projekat“.

Pored Ronija, član ovog sastava je Stojan Jankulov, evrovizijskoj publici poznat iz dueta „Stojan i Jelica Jankulov“, koji su predstavljali Bugarsku na Evrosongu 2007. i 2013. godine.

Ostali članovi su i Biser Ivanov, Slavin Slavčev (pobednik bugarske verzije šoua X-Factor), Ivo Stefanov i Dimiter Sirakov, a pokretač ove zanimljive skupine je dr Milen Vrabevski.

Šta mislite o novim uzdanicama Bugarske?

Oznake

4 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Previse genericno I prejednostavno.. Nikakav woow efekat u pesmi.. Poprilican pad u odnosu na prethodne godine.. malo je I da se covek zapita gde su toliko pohrlili obzirom da su uvek medju zadnjima izbacivali kompozicije.. Al dobro oni znaju sta su naumili.. Ovo je suvise prosecno

 • Meni je pesma teška definicija meh..
  Može se poslušati,ali odmah po završetku izlazi iz glave jer,iako pevljiva,ne tera na ponovno slušanje pa i ta pamtljiva melodija nakon odredjenog vremena ispari.
  Refren je ovde najslabija karika i jedino ako bi ga unapredili,moglo bi se diskutovati o prolasku u finale,da ne pominjem kako će vrlo vrv imati konkurenciju u kojoj će se utopiti.
  Naravno činjenica je i da nisam fan sklepanih grupa i ovo deluje ko grupa koja je prośla audicije X Faktora/Ja imam talenat,ali ispala u polufinalu..

 • Meni se sviđa ;). Osećam neki reto vajb. Refren je dobar i simpatičan. Pesma nije pretenciozna kao što su to bugarske numere po običaju bile zadnjih godina.

  E sada … da li će se “istrošiti”, “izlizati” do Pesme Evrovizije … nisam siguran. Kako god da bude, pesma je okej i komšije nisu ništa pogrešili.