Evrovizija 2022

Holandija 2022 | Alt-pop senzacija S10 putuje u Torino

Nacionalni holandski emiter AVROTROS je objavio ime novog evrovizijskog predstavnika poslednjeg domaćina Takmičenja za pesmu Evrovizije. Holandiju će u Torinu predstavljati umetnica pod imenom S10.

S10 (izgov. es-ten) je umetničko ime Stine den Holander i ona je jedna od vodećih zvezda holandske alternativne pop scene. Ova dvadesetjednogodišnjakinja svoje lične priče najčešće pretače u rep pesme i pošto su te priče njoj važne, ona će i svoju evrovizijsku numeru izvesti na maternjem, holandskom jeziku.

Ova zanimljiva umetnica je svoje ime u muzičkom svetu izgradila svojim sopstvenim hitovima, ali i kolaboracijama sa najvećim holandskim zvezdama. Treba istaći i da su joj muzički kritičari veoma naklonjeni.

S10 je svoj prvi muzički ugovor potpisala sa 17 godina sa izdavačkom kućom „Noahs Ark“, a prvi album „Snowsniper“ je izdala 2019. godine i za njega je dobila prestižnu nagradu „Edison“. Naredne, 2020. godine je izdala drugi album „Vlinders“ na kome se nalaze njeni najveći hitovi.

Povodom evrovizijskog angažmana S10 je izjavila:

„Muzika mi je sve. Nadam se da moja muzika može da obogati nečiji život zato što i meni mnogo znači. Ovo je glavni razlog zbog čega sam umalo eksplodirala od sreće kad sam saznala da ću biti deo Evrovizije. Ispred brojne publike zaista je čast predstavljati Holandiju. To je apsolutno prelepo.“

Povodom izbora novog evrovizijskog predstavnika glavni menadžer televizije AVROTROS Erik van Stade je izjavio:

„Pesme koje izvodi S10 prikazuju autentičnost. Iako mi obično ne otkrivamo ništa osim imena predstavnika, ovog puta ću napraviti izuzetak. S10 će ostati verna sebi i svom jedinstvenom stilu. Posle niza od 11 evrovizijskih pesama na engleskom jeziku, sada šaljemo jednu na holandskom. Vrlo smo zadovoljni ovakvim izborom. Ovo će biti još jedno specijalno takmičenje za Holandiju.“

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Veoma interesantno kako sve države idu na opciju “Pošalji nešto što niko ne očekuje”, zbog Dejvid Damjano sindroma od prošle godine. ESC22 ce biti HAOS.