Dečja Evrovizija 2021

Dečja Evrovizija 2021 | Počelo je glasanje! Podržite Jovanu i Dunju!

Objavljene su službene rekapitulacije delova nastupa svih učesnika dečje Evrovizije 2021, a samim tim su i otvorene linije za glasanje na sajtu JuniorEurovision.tv!

Nakon završetka drugih tehničkih proba, koje su trajale po 20 minuta, svi snimci su bili montirani, a 17. decembra, kada su bile otvorene i onlajn linije za glasanje, kratki isečci montiranih nastupa su prezentovani celokupnoj javnosti.

Kako se odvija onlajn-glasanje?

Odvija se putem namenske veb-platforme (aplikacije) na sajtu JuniorEurovision.tv. Glasanje će imati dve runde — prva, započeta 17. decembra u 20 časova, biće zatvorena 19. decembra u 15 časova i 59 minuta, a druga runda, u trajanju od 15 minuta, biće otvorena tokom šoua, nakon što svi kandidati izvedu svoje pesme. Tokom prve runde glasanja, glasači će biti u obavezi da odgledaju rekapitulaciju svih pesama, posle čega će im biti ponuđeno da odgledaju jednominutni snimak učesnika s proba i naravno glasaju za tri pesme.

Onlajn-glasači će imati 50% udela u proglašenju pobednika, a drugih 50% pripašće nacionalnim žirijima.

Ispred svake zemlje učesnice delegirano je pet članova žirija: troje muzičkih profesionalaca i dvoje dece.

Moguće je glasati za svoju zemlju — ali ograničeno!

Za razliku od seniorskog Evrosonga, gde nije moguće glasati za svog predstavnika i pesmu — ovde je to moguće! Dakle, svi mi iz Srbije moći ćemo da glasamo za naše predstavnice Jovanu i Dunju i numeru Oči deteta.

Međutim, NIJE MOGUĆE forsirano glasanje SAMO za svog predstavnikaSvoj glas morate dodeliti trima pesmama, kako je i istaknuto u gornjim redovima.

Kako ovo izgleda u praksi?

Količina bodova koju publika može da dodeli zasnovana je na količini bodova koje daju nacionalni žiriji. Ove godine žiri će dodeliti ukupno 1.102 boda (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12 bodova x 19 zemalja učesnica). Poeni publike određeni su procentom dobijenih onlajn-glasova. Na primer, ako je neka pesma dobila 20% glasova, onda dobija 20% dostupnih bodova — tačnije 20% od ukupnih 1.102 je 220 poena. Dakle, ta pesma će dobiti 220 poena od publike.

To javno glasanje vredeće 50% ukupnih bodova. Ostalih 50% dolazi od stručnih žirija.

Dakle, sve što je potrebno jeste da rezervišete vikend 17—19. decembra za onlajn-glasanje, te pomognete našim predstavnicama da se što bolje plasiraju!

Takmičenje će 19. decembra početi u 16 časova, a naše Jovana i Dunja nastupaće sedamnaeste po redosledu.

Oznake

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Srećno nasim predstavnicama i Italiji od ostalih pre svega. Moj glas ove godine dobili su patriotski Srbija,ali i simpa Makedonija i naravno Italija. Glsao bih da je moglo kao ranije i za slatku malu Ruskinju još a peta zemlja bi bila Francuska ili Albanija,to su mi i jedinih 6 numera koji s u mi ove godine simpa dobre ili pamtljive.

  • Ljudi,idemo svi podržati ovaj preslatki dvojac,tako što ćemo izdvojiti 5 min. svog vremena i glasati za njih! Srećno SRBIJO!