Balkan, Balkan! Zanimljivosti

U pravoslavnu Novu godinu uz Željka Joksimovića!

Nekadašnji srpski evrovizijski učesnik Željko Joksimović uveseljavaće Beograđane i sve posetioce srpske prestonice na dočeku pravoslavne Nove godine na „Sava promenadi“ 13. januara.

Preduzeće „Belgrade Waterfront“ i uprava Grada Beograda odlučili su da nakon spektakularnog dočeka Nove godine po gregorijanskom kalendaru ponove takav doživljaj i za doček pravoslavne Nove godine. Naime, za doček Nove godine su na istom tom mestu nastupili: viđena učesnica ovogodišnjeg nacionalnog izbora Anđela Vujović Angelina, jedan od najpopularnijih domaćih em-sijeva/repera Slobodan Veljković Cobi, popularni muški pop vokal Saša Kovačević, kao i glavna zvezda večeri i iskusan evrovizijski kompozitor i producent Goran Bregović, sa specijalnim gostom Mladenom Vojičićem Tifom. Ovaj doček je bio u znaku spektakularnog vatrometa i laserskog šoua priređenog tačno u ponoć sa prostora „Kule Beograd“, odnedavno najviše građevine u prestonici. Svetski mediji su izvestili da je Beograd priredio doček za pamćenje, kakav do sada nije bio viđen u ovom delu Evrope.

Zbog dobre prihvaćenosti, odlučeno je da se ovakav spektakl ponovi i za doček pravoslavne Nove godine, 13. januara, sa početkom od 22 sata, kada će posetioce uveseljavati Željko Joksimović. On će nastupati na platou pored starog Savskog mosta, tzv. „Sava promenadi“, a ulazak na koncert je slobodan.

Doček srpske Nove godine na prostoru „Sava promenade“ odvijaće se uz poštovanje svih protivepidemijskih mera, dok će kovid redari voditi računa da se prisutni pridržavaju propisa kojima se sprečava širenje kovida-19.

Iako još uvek nije stigla zvanična najava o televizijskom prenosu ovog događaja, može se nagovestiti da će direktan prenos biti na Joksimovićevoj televiziji K1, kao i na nekoj od televizija sa terestrijalnom frekvencijom.

Poslednji singl Možda je to ljubav Željko je izdao 2019. godine, a od tada nije lansirao nijednu novu pesmu. Međutim, to nije uticalo na činjenicu da su njegove stare numere, najviše one kakve je snimao na početku 2000-ih godina, ponovo vaskrsle, i postale su tražene na žurkama posvećenih pesmama iz tog muzičkog razdoblja.

Prethodnu godinu Željko će pamtiti i po uspehu filma „Toma“, koji je radio u produkciji sa Draganom Bjelogrlićem. U saradnji s pokojnim Predragom Živkovićem Tozovcem napisao je i naslovnu temu filma Ponoć, koju su otpevali Suzana Branković (eks Dinić — jedan od pratećih vokala Marije Šerifović na Evroviziji 2007) i Aco Pejović.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ESC Serbia | Evrovizija.rs (@evrovizija)

Oznake