Evrovizija 2022

Evrovizija 2022 | Objavljeni prezenteri završnice u Torinu

Italijanski emiter RAI objavio je da će ovogodišnje tri večeri Pesme Evrovizije u Torinu tokom 10, 12. i 14. maja voditi: Mika, Laura Pauzini i Alesandro Katelan.

Tokom druge večeri čuvenog festivala Sanremo napokon su otkrivena imena voditelja Pesme Evrovizije 2022. Spekulacije italijanskih medija su se potvrdile kao istinite, te su ovu čast dobili Laura Pauzini, Alesandro Katelan i Mika.

Laura Pauzini jedan je od najuspešnijih italijanskih izvođača, sa preko 70 miliona prodatih albuma, sa pesmama na šest različitih jezika i višestrukim nagradama — uključujući Gremi, četiri latino Gremija, Zlatni globus i nominaciju za Oskara u 2021. Pauzini se prvi put pojavila na muzičkoj sceni 1993. godine, kada je pobedila u delu novih izvođača na festivalu Sanremo. Od tada je objavila 14 studijskih albuma, pravila turneje širom sveta, a najnoviji projekat joj je debitanski film na platformi Amazon Prime, u kojem se i pojavljuje. Tokom svoje karijere, Laura Pauzini je nastupala i sarađivala sa nekima od najpriznatijih muzičkih imena u svetu poput Lučana Pavarotija, Andree Bočelija, Majkla Bublea, Rej Čarlsa, Fila Kolinsa, Šakire, Maraje Keri, Šarla Aznavura, Marka Entonija, Rikija Martina, Kajli Minog, Alehandra Sanza, Selin Dion, Majkla Džeksona i drugih.

Alesandro Katelan je poznato italijansko TV lice koje se na malim ekranima pojavljuje od 2003. Najpoznatiji je kao voditelj italijanske verzije šoua X Factor, koji je radio od 2011. do 2020, a pored toga je prezentovao i italijansku verziju američkog programa Total Request Live, televizijski šou „Ie iene“ i večernju emisiju „E poi c’è Cattelan“.

Britansko-libanski pevač Mika je poznat širom Evrope i sveta zahvaljujući mnogobrojnim hitovima. Njegova muzička karijera doživela je bum 2007. godine, kada je prodao preko 3 miliona primeraka svog singla Grace Kelly. Mikin debitantski album „Life in Cartoon Motion“ plasirao se direktn na prvo mesto britanske i top-lista još 11 zemalja, a prodat je u preko 7 miliona primeraka širom sveta. Osvojio je razne nagrade i vlasnik je mnogobrojnih nominacija, uključujući one za nagrade Gremi, Brit, MTV i druge. U Italiji je poznat kao jedan od sudija tamošnjeg X Factora, a takođe je bio u ulozi prezentera svog televizijskog programa.

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Neverovatno mi je drago zbog Mike, čovek zaslužuje to, i mnogo više. Pravi dašak svežeg vazduha u muzičkoj industriji, a nije poznat širokoj publici (što je možda i dobro i loše).