Zanimljivosti

American Song Contest 2022 | Snoop Dogg i Kelly Clarkson su voditelji

Voditelji prvog American Song Contesta biće slavni reper Snoop Dogg (srp. Snup Dog) i glasovita Teksašanka Kelly Clarkson (srp. Keli Klarkson), objavili su Evropska radiodifuzna unija i njen američki partner En-Bi-Si.

Prvi American Song Contest imaće osam epizoda — šou će sa emitovanjem početi 21. marta, a završiće se 9. maja, dan uoči prvog polufinala Pesme Evrovizije u Torinu. Šou će se emitovati iz studijskog kompleksa Universal Studios, a svaka od osam planiranih epizoda trajaće dva sata, po predviđenim terminima od 20 časova do 22 sata po severnoameričkom/pacifičkom vremenu.

Oduševljenje da će biti prezenteri prvog izdanja nisu krili ni Snup Dog ni Keli Klarkson. Snup je izjavio da mu je drago što će voditi program sa Keli, a Keli je izjavila da je oduvek bila veliki obožavalac Evrosonga i da joj je drago što koncept nadmetanja za Pesmu Evrovizije konačno dolazi i na američko tržište. Keli nije krila ni uzbuđenje što će program voditi sa Snup Dogom, te je istakla da jedva čeka da vidi svaku državu i teritoriju koju predstavljaju umetnici sa sopstvenim pesmama.

Na prvom American Song Contestu nastupiće 56 izvođača iz svih 50 država članica Sjedinjenih Američkih Država, pet ostrvskih teritorija (Američke Samoe, Guama, Severnih Marijanskih Ostrva, Portorika i Američkih Devičanskih Ostrva), i prestonice Vašingtona. Takmičenje će se sastojati iz kvalifikacionih rundi, polufinalnih nadmetanja, i finalne večeri, zakazane za 9. maj. Lista svih 56 izvođača, koji će proći kroz prvo izdanje Evrovizije za američko tržište, biće objavljena uskoro.

Kakvi se uspesi kriju iza Keli i Snupa?

Keli Klarkson je postala slavna zahvaljujući pobedi u prvoj sezoni šoua „Američki Idol“ 2002. godine. Kao pevačica, izdala je osam studijskih albuma. Prodala je više od 25 miliona primeraka svojih albuma i preko 40 miliona primeraka singlova. Spomenimo samo neke od njenih velikih hitova: A moment like this, Breakaway, Since U been gone, Because of you, My life would suck without you, Stronger (Why doesn’t kill you)… Sa njenog poslednjeg studijskog albuma „Meaning of life“ iz 2020. naročito je bila primećena pesma I dare you, koju je u saradnji sa slavnim umetnicima snimila na šest jezika.

Keli je napisala i dve knjige za decu, voditeljka je sopstvenog tok-šou programa, dobijala je i nagrade Gremi i Emi. U sklopu svog tok-šou programa, Keli je obradila i pobedničku evrovizijsku pesmu iz 2019. Arcade.

Što se Snup Doga tiče, on je istaknut umetnik sa multiplatinastim tiražima, filantrop, glumac, i tzv. ikona zabave. Izdao je 19 studijskih albuma, njegovi hitovi su dosezali do prvog mesta na Bilbordovim top-listama, i dobio je preko 20 nominacija za Gremi. Godine 2015, bio je u centru pažnje naše javnosti zbog duetske numere sa pop-folk pevačicom Ljupkom Stević.

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Iskreno, jedva čekam ovo takmičenje. Ne mislim da je ovo skrnavljenje, organizatori Evrovizije su već dobar deo festivala oskrnavili u poslednjih 20 godina. Keli se realno mogla očekivati kao host. Snup je car i verujem da je dorastao zadatku. Nadam da se takmičenje neće preseliti u Evropu nego da će takmičenje ostati samo na teritoriji SAD-a