Balkan, Balkan! Gde su, šta rade?

TLZP Slovenija 2022 | Martina Majerle među učesnicima šeste sezone

Najgledanija slovenačka privatna televizija POP TV je objavila da će se među učesnicima šeste sezone njihove verzije šoua „Tvoje lice zvuči poznato“ (Znan obraz ima svoj glas) naći i višestruka evrovizijska učesnica Martina Majerle.

Martina je jednom iskusila evrovizijsku scenu kao glavni vokal, i to 2009. u Moskvi, kada je sa gudačkim kvartetom „Quartissimo“ izvela numeru Love symphony, i više puta je pevala prateće vokale za predstavnike Hrvatske (2003. i 2016), Crne Gore (2008. i 2014) i Slovenije (2007, 2011. i 2012). Sada su pred njom novi izazovi u formi prerušavanja u druge izvođače i izvođenja njihovih popularnih pesama u šestoj sezoni tamošnje verzije šoua „Tvoje lice zvuči poznato“.

U razgovoru za portal 24ur.com, Martina je o učešću u ovom gledanom TV formatu rekla sledeće:

Ovo je za mene veliki kompliment, jer sam izabrana među svim talentovanim kandidatima. U prošlosti sam uglavnom nastupala kao prateći vokal i biće mi veliki izazov da izađem iz drugog plana i upoznam druge talente. Jako me zanima kako ću se nositi sa svim izazovima koje novi ova emisija i kako to biva naći se u koži nekog drugog.

Martini, hrvatskoj pevačici sa slovenačkim korenima, ovo će biti odlična prilika da se ponovo poveže sa svojim nasleđem:

Radujem se što ću saznati više o sebi, svom karakteru i svojim sposobnostima. Biće tako zabavno, radujem se što ću se približiti slovenačkom jeziku i kulturi. Za početak sam počela da vežbam, a naravno, bavim se i slovenačkim jezikom i pevanjem.

Među ostalim učesnicima će se naći i članovi dua BQL, kojima je Evrovizija izmakla tri puta: 2017, 2018. i 2022. godine.

ZOISG 2022 — Učesnici
Učesnici slovenačkog šoua „Znan Obraz ima svoj glas 6“

Šou će sa emitovanjem startovati tokom marta, a velika završnica zakazana je za maj. Jedan od prezentera ovog šoua biće i nekadašnji prezenter slovenačkih glasova na Evroviziji Peter Poles, a kandidate će ocenjivati: Helena Blagne, Ana Marija Mitić i Andrej Škufca, uz pomoć rotirajućih članova žirija (u svakoj od 12 epizoda će se četvrti član žirija smenjivati).

Gledan format „Tvoje lice zvuči poznato“ se emitovao u svim krajevima bivše Jugoslavije. Hrvati i Slovenci su imali sopstvene verzije, a srpska verzija, koja se emitovala između 2013. i 2019. godine, bila je regionalnog tipa, u kojoj su se nadmetali i izvođači iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

Oznake