Balkan, Balkan! Evrovizija 2022

Crna Gora 2022 | Vladana Vučinić predstavila pesmu „Breathe“

Ranije najavljena pesma crnogorske predstavnice Vladane Vučinić Breathe, konačno je ugledala svetlost dana.

Spot za navedenu numeru prezentovan je u sklopu specijalne studijske emisije Montenegro, dodici punti (Crna Gora, 12 poena), emitovanoj 4. marta na Prvom programu Televizije Crne Gore. Naravno, građani izvan naše susedne države su mogli da ovu emisiju prate putem oficijelnog Jutjub kanala Radio-televizije Crne Gore.

Domaćin programa Montenegro, dodici punti bila je upravo Vladana, koja je tokom emisije u fizičkoj formi ugostila ovogodišnju makedonsku predstavnicu Andreu Koevsku, kao i nekadašnje crnogorske evrovizijske predstavnike: Ninu Žižić (2013), Nenada Kneževića Kneza (2015), Luku Vojvodića (2016. s grupom „Highway“) i Tamaru Vujačić (2019. s grupom „D moll“). Obavila je i razgovor sa koautorom navedene pesme Darkom Dimitrovim, a u program su su se putem video-linka uključili i brojni sadašnji, a i nekadašnji evrovizijski učesnici iz regiona.

Na samom kraju emisije, prezentovan je i spot za pesmu Breathe, koji je sniman na Cetinju pod režiserskom palicom Gojka Breguljana. Pesmu je napisala Vladana uz pomoć evrovizijski iskusnog producenta Darka Dimitrova, koji je prethodno sarađivao sa predstavnicima Severne Makedonije, Srbije i Albanije. Kako je Vladana ranije najavila, inspiracija za nastanak ove pesme je bila smrt njene majke.

Pesma je ranije procurela na Internet, ali je zvanična Jutjub premijera bila upriličena u 22 sata na evrovizijskom Jutjub kanalu.

https://www.youtube.com/watch?v=7e3GiXy7SLc

Oznake

5 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Možda ću preterati, ali ovo nije samo pesma za finale, već i za TOP 10. Crna Gora rešila da se ove godine ne šali.
  Šalu na stranu, zaista dobra pesma. Konačno nešto dobro da izađe i iz Crne Gore. Biće interesantno videti kakav će biti nastup.
  P.S. Neko reče da više ova pesma podseća na Proud. Ne bih baš rekao. Više mi liči na pesme koje poslednjih godina šalje Albanija, ruku na srce.

 • Islu su na sablon Prouda, ucice u finale, moguc je i visok plasman jer Evropa ume da nagradi drzave koje su promenile politicki pravac ili dozivele neku katastrofu…

 • Bravo susedi!
  Odlicna pesma.
  Spot extra!
  Red je da se posle mnogo godina posta u finalu i vi omrsite.