Balkan, Balkan! Gde su, šta rade?

Novi hit Zdravka Čolića kao poklon za 8. mart

Jugoslovenski evrovizijski predstavnik iz 1973. i najveća zvezda sa ovih prostora Zdravko Čolić je svim svojim fanovima, a naročito pripadnicama lepšeg pola, za 8. mart poklonio svoju novu pesmu Sto dukata.

Oko kompozicije Čolinog novog hita Sto dukata pobrinuo se popularni pop-folk pevač Saša Matić, tekst je napisao Miloš Smiljanić Žuća, a aranžman je delo Čolinog starog saradnika, legendarnog sarajevskog muzičara sa zagrebačkim prebivalištem, Nikše Bratoša. Premijera pesme je bila upriličena u 10 časova, kako na radiju NAXI, tako i na pevačevom Jutjub kanalu. Za sada je postavljen spot sa rečima pesme, a uskoro će biti plasiran i pravi spot, koji se trenutno snima na nekoliko lokacija u regionu.

Pesma Sto dukata je Čolino prvo diskografsko izdanje nakon albuma „Ono malo sreće“ iz 2017, sa kog su se najviše slušale numere: Mala, Šljive su rodile, Kuća puna naroda, Ničeg nije bilo između nas, Tebe čuvam za kraj i Ono malo sreće. Da li će ta numera biti i najava za neki pevačev budući album, ostaje da se vidi.