Evrovizija 2022

Belgija 2022 | Jérémie Makiese u Torinu peva „Miss you“

Belgijski predstavnik Jérémie Makiese takmičiće se u Torinu s numerom Miss you (Nedostaješ), objavili su pevač i javni medijski servis francuskog govornog područja RTBF (Radio-télévision belge de la Communauté française).

Takmičarska pesma je prezentovana u jutarnjem programu na radio-stanici Vivacité, a video-spot na TV kanalu La Une i zvaničnom evrovizijskom Jutjub kanalu.

Reč je o savremenoj, moćnoj mešavini popa, hip-hopa i soula, a kako je i sam pevač istakao za RTBF, dokaz je kako se različiti muzički stilovi mogu harmonično ujediniti.

„Miss you“ govori o emocionalnom stanju nakon raskida, o kakvom god da je reč, o neophodnosti da se okrene stranica i izađe oporavljenog srca. Trenutno se malo distanciram od fudbala, ali ću ga posle intenzivnije želeti. Karantin je takođe bio raskid s našom slobodom, ali da bismo bolje shvatili koliko je dragocena — pojašnjava Žeremi i nastavlja:

Želim da moja pesma stvori vezu među ljudima. Među svima onima koji će slušati „Miss you“, možda će se naći neko ko će se naći u mojim tekstovima i reći sebi: „Da, proći ću kroz ovo iskušenje i izaći iz njega jači“. Ako moja pesma može da ima ovakav efekat bar na jednu osobu, sve ću osvojiti — zaključio je belgijski predstavnik.

Autori kompozicije su Manon Romiti i Silvio Lisbonne, osnivači licence BEL AIR, u kojem se nalazi tim tekstopisaca, kompozitora i producenata zaslužnih za uspeh mnogih umetnika, među kojima su i Céline Dion, Louane, Claudio Capéo i Amir.

Ko je Jérémie Makiese?

Jérémie (srp. Žeremi Makizi) ima 20 godina, iz Antverpena je, roditelji su mu poreklom iz Konga, a muzičku afirmaciju stekao je učešćem i pobedom u belgijskoj verziji popularnog TV formata za talente The Voice. Ranije je već iskazao interesovanje da učestvuje na Evrosongu, a belgijski mediji su spekulisali upravo o njegovom imenu kao o nasledniku slavne grupe „Hooverphonic“.

Ovo je peti put uzastopno da RTBF evrovizijskog kandidata pronalazi u šouu The Voice, ali je Žeremi tek drugi predstavnik izabran iz redova pobednika. Prethodno je to bio Roberto Bellarosa 2013. godine, a u međuvremenu su birali Loïca Notteta (2015), Blanche (2017) i Eliota Vassamilleta (2019).

Osim pevanja, Žeremi voli i fudbal. Aktuelni je golman FK „Royal Excelsior Vitron“ koji se takmiči u prvoj B diviziji.

Oznake