Evrovizija 2022

UK 2022 | Sam Ryder s pesmom „Space man“ je izbor Britanaca za Torino

Čast Ujedinjenog Kraljevstva na finalnoj večeri Evrovizije 2022 14. maja braniće Sam Ryder (srp. Sem Rajder) s numerom Space man, objavio je Bi-Bi-Si.

Bi-Bi-Si je ponovo odlučio da svog evrovizijskog aduta izabere interno, kao što je to bio slučaj između 2011. i 2015, kao i u prethodne dve godine. Treću uzastopnu internu selekciju Bi-Bi-Si je sproveo u saradnji sa menadžerskom kompanijom TaP Music, poznatoj po tome što među svojim klijentima ima velike zvezde poput Eltona Džona, Due Lipe, Eli Golding i Lane del Rej. Opsežna selekcija je obuhvatala prijave pristigle kako od afirmisanih imena, tako i od poluafirmisanih. Višednevne spekulacije da će na Evrosong ići poznat tik-toker Sam Ryder s ranije objavljenom numerom Space man je 10. marta konačno potvrđena.

Oko numere se autorski pobrinuo sam Sam uz pomoć tekstopisca Amy Wadge (stojala iza hita Eda Širana Thinking out load) i Maxa Wolfganga.

Sam ne krije uzbuđenje što će se naći na evrovizijskoj sceni ove godine:

Pošto sam obožavalac Evrovizije od detinjstva, počastvovan sam što sam dobio priliku da pevam na događaju zajedno sa nekoliko najtalentovanijih evropskih kreativaca, izvođača i tekstopisaca. Nadam se da ću otpevati pesmu na način na koji celo Ujedinjeno Kraljevstvo može da bude ponosno, a prezentacija pesme, koju sam napisao prošlog leta sa prijateljima, čini celo iskustvo još posebnijim. Vidimo se u Torinu!

Sem Rajder je trenutno najplaćeniji britanski umetnik na popularnoj i trenutno najbrže rastućoj društvenoj mreži Tik-tok, gde ga prati 12 miliona ljudi i njegovi klipovi, na kojima obrađuje najpoznatije hitove sa engleskog govornog područja, imaju preko 100 miliona lajkova. Na Tik-tok se registrovao marta 2020, u vreme kada su se zaključavale granice širom Evrope zbog kovida-19. Vrlo brzo je privukao pažnju pratilaca, kako zbog svog izvanrednog glasa, tako i zbog toga što su se među njegovim pratiocima našla slavna imena svetske muzičke scene poput Džastina Bibera, Sije i Ališe Kiz, koja nije krila oduševljenje nakon što je Sam Ryder obradio njen hit If I ain’t got you.

https://www.youtube.com/watch?v=udsMTb2NIak