Evrovizija 2022

Jermenija 2022 | Rosa Linn je 14. predstavnica Jermenije

Jermenski emiter AMPTV je objavio da će ih u Torinu zastupati mlada i talentovana umetnica Rosa Linn. Njena takmičarska kompozicija biće objavljena 19. marta.

Rosa Linn, pravog imena Rosa Kostandijan, rođena je pre 21 godinu u Vanadzoru u Severnoj Jermeniji. Prošle godine je o njoj pisao čuveni američki magazin „Flaunt“, nazvavši je prvim ženskim muzičkim producentom koji trenutno deluje u Jermeniji. Deo je kolektiva Nvak Collective, koja se bavi umetnicima u razvoju, i u isto vreme objavljuje njihove radove; suosnivač navedene organizacije Nvak Collective je Tamar Kaprelijan, koja je Jermeniju predstavljala 2015. u svojstvu člana grupe „Genealogy“, zajedno sa proslavljenim producentom Aleksom Salibijanom. Svojom muzikom Rosa želi da širi ljubav. Svoj prvi singl King, urađenog u kolaboraciji sa američkom alt-pop umetnicom scenskog imena Kiiara, objavlila je septembra prošle godine.

Rosina takmičarska kompozicija biće objavljena 19. marta, zajedno sa pratećim spotom. Na taj način potvrđene su višenedeljne glasine da će Rosa Linn biti 14. jermenska evrovizijska uzdanica.

Oznake