ESC-potpourri

Emma Muscat promenila pesmu

U novom potpuriju se u centru pažnje nalaze predstavnici Malte, Španije, Izraela i Češke iz različitih razloga — od promene takmičarskih pesama do objave spotova za postojeće ili poboljšane verzije postojećih numera.

🇲🇹 Emma Muscat promenila pesmu

Ranije selektovana malteška predstavnica Emma Muscat odlučila je da se na evrovizijskoj sceni u Torinu predstavi potpuno novom pesmom, čime je na taj način stavila glasine na višednevna nagađanja o promeni takmičarske pesme. Iako je pobedu na februarskom takmičenju Malta Eurovision Song Contest 2022 odnela s numerom Out of sight, Emma je odlučila da se evrovizijskoj publici predstavi novim singlom I am what I am, koji je prezentovala 14. marta, zajedno sa pratećim spotom.

Ovo je drugi put u istoriji evrovizijskih pojavljivanja Malte da pobednik nacionalnog izbora menja pesmu. Prethodno je to učinila Ira Losco 2016, kada je numeru Chameleon zamenila sa Walk on water.

🇪🇸 Channel objavila spot

Dva meseca nakon pobede na Benidorm Festu, španska predstavnica Channel objavila je spot za svoju takmičarsku pesmu SloMo. Spot je rađen u režiji katalonske umetnice Pavle Kazanovas, a u njemu je Channel prikazana kao snažna žena koja je vlasnica i protagonistkinja svog života.

🇮🇱 Objavljena finalna verzija izraelske pesme

Izraelski predstavnik Mihael Ben-David objavio je finalnu verziju svoje pesme I.M, zajedno sa pratećim spotom u realizaciji jedne od najvećih video-produkcija u Izraelu „Joav Gros“.

🇨🇿 I Česi su doradili pesmu

Pesmu su doradili i ranije selektovani češki predstavnici, članovi trija „We Are Domi“. Nova verzija njihove pesme Lights off prezentovana je u toku noćnih sati na digitalnim platformama za slušanje muzike, a novi prateći spot biće objavljen 18. marta.

🇮🇹 Region Lacio najnovija lokacija za snimanje razglednica

Naredna lokacija u kojoj su snimane razglednice za Evroviziju 2022. je region Lacio blizu Rima, tačnije malo selo sa deset stanovnika Civita di Bagnoregio. Kadrovi u tom selu su snimani dronom kako bi gledaoci imali prilike da gledaju kompletan prizor tog malog mesta.