Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Četiri delegacije snimile rezervne nastupe u Bugarskoj

Za sada je poznato 39 od 40 takmičarskih pesama. Oni koji su već završili taj posao su u prvi mirnodopski vikend krenuli sa pripremama. Zato u ovom pregledu vesti donosimo vam informacije iz Hrvatske, Bugarske, Grčke, Italije, Azerbejdžana i Češke.

U našem izdvojenom tekstu možete pročitati više o izabranoj pesmi za predstavnicu Jermenije.

Jermenija 2022 | Rosa Linn u Torino ide s pesmom „Snap“

🇭🇷 🇬🇷 Mia Dimšić otkrila detalje o izmenjenom nastupu. Amanda Tenfjord počinje sa snimanjem rezervnog nastupa

Hrvatska predstavnica Mia Dimšić za tamošnje medije govorila je o detaljima svog evrovizijskog performansa. Otkrila je da će se nastup kompletno razlikovati od onog kakav je imala na Dori, kao i da neće biti obučena u crno. Ubrzo nakon toga, na dodeli nagrada „Večernjakova ruža“ predstavila je i verziju svoje takmičarske pesme Guilty pleasure kompletno ispevanoj na hrvatskom, ovog puta nazvanoj Netko drugi.

Grčka predstavnica Amanda Tenfjord će svoj rezervni nastup početi da snima naredne sedmice u Atini. Za evrovizijski nastup će je kostimirati Celija Kritarioti, koja je prethodno osmislila kostim za evrovizijski nastup Kati Garbi davne 1993. godine. Za Amandin evrovizijski performans biće iskusan evrovizijski inscenant Fokas Evangelinos.

🇦🇿 Nadir pesmu predstavlja 21. marta

Azerbejdžanski predstavnik Nadir Rüstəmli svoju takmičarsku kompoziciju prezentovaće 21. marta. Pesma će nositi naziv Stay. Tim povodom je na oficijelnoj stranici Pesme Evrovizije objavljen delić snimljenog spota.

🇨🇿 Češki predstavnici objavili spot za novu verziju svoje pesme

Češki predstavnici, članovi grupe „We Are Domi“, objavili su i oficijelni spot za novu verziju svoje takmičarske pesme Lights off. Spot za navedenu numeru snimljen je prošle sedmice u Pragu.

🇧🇬 Četiri delegacije su u Bugarskoj snimile rezervne nastupe

Bugarska je i ove godine bila domaćin odabranim delegacijama koje su došle da snime svoje rezervne nastupe u slučaju neodlaska u Torino. Pored predstavnika iz redova domaćina, članova rok sastava „Intelligent Music Project“, svoje nastupe su snimili i predstavnici Jermenije (Rosa Linn), Austrije (LUM!X feat. Pia Maria), Malte (Emma Muscat) i Švajcarske (Marius Bear).

🇮🇹 Evrovizijsko selo se otvara 6. maja

Poznati dnevni list „Corriere della Sera“ objavio je da će evrovizijsko selo u torinskom parku „Del Valentino“ biti otvoreno 6. maja. Predsednica preduzeća Ascom Confcommercio Turin Maria Luisa Coppa je tom prilikom izjavila da Torino želi da prihvati brojne ideje za tzv. evrovizijsko selo na kojima će posetioci moći da se zabavljaju uz različite sadržaje poput:

  • specijalne hrane kao što su peciva i aparati za sladoled na temu takmičenja;
  • cvećara koji će postavljati lokacije za fotografije za posetioce;
  • opremanja izloga sa muzičkom temom;
  • ponuda u restoranima, barovima i kafićima, koje uključuju hranu iz Pijemonta i pića na temu aktuelnih evrovizijskih pobednika, članova grupe „Måneskin“.