Evrovizija 2022

Jermenija 2022 | Rosa Linn u Torino ide s pesmom „Snap“

Ranije selektovana jermenska predstavnica Rosa Linn u drugom delu 1. polufinalne večeri 10. maja nastupiće s pesmom Snap, koja je objavljena u noći između 18. i 19. marta.

Kompoziciju Snap autorski je uobličila sama Rosa Linn. Njoj su u izradi numere pomagali sledeći kompozitori, tekstopisci i producenti: Larzz Principato, Jeremy Dusoulet, Allie Crystal, Tamar Mardirossian i Courtney Harrell. Za sada je navedena pesma dostupna samo kao audio-snimak. U toku popodneva objavljen je i zvaničan spot.

https://www.youtube.com/watch?v=gVqGKkm7xBE

Ko je Rosa Linn?

Rosa Linn, pravog imena Rosa Kostandijan, rođena je pre 21 godinu u Vanadzoru u Severnoj Jermeniji. Prošle godine je o njoj pisao čuveni američki magazin „Flaunt“, nazvavši je prvim ženskim muzičkim producentom koji trenutno deluje u Jermeniji. Deo je kolektiva Nvak Collective, koja se bavi umetnicima u razvoju, i u isto vreme objavljuje njihove radove; suosnivač navedene organizacije Nvak Collective je Tamar Kaprelijan, koja je Jermeniju predstavljala 2015. u svojstvu člana grupe „Genealogy“, zajedno sa proslavljenim producentom Aleksom Salibijanom. Svojom muzikom Rosa želi da širi ljubav. Svoj prvi singl King, urađenog u kolaboraciji sa američkom alt-pop umetnicom scenskog imena Kiiara, objavlila je septembra prošle godine.

Oznake