ESC-potpourri

Ukrajinski predstavnici pošteđeni snimanja rezervnog nastupa

Ostalo je malo više od mesec dana do početka održavanja generalnih proba, objavljen je redosled nastupanja u polufinalima, euforija je sve veća i veća.

Mi vam danas donosimo vesti iz Ukrajine, Švajcarske, Letonije i Italije da prekratite vreme.

🇺🇦 Kalush Orchestra dobio izuzeće za snimanje rezervnog nastupa

Zamenik direktora RAI 1 Claudio Fasulo rekao je da je Ukrajina pošteđena zahteva za snimanje rezervnog nastupa za Evrosong. Sve zemlje su dužne da obezbede taj snimak u slučaju eventualne sprečenosti da nastupe uživo zbog bolesti ili da doputuju u Torino.

Ukrajinski grad Lavov, gde je bend planirao da snimi nastup, prethodnih nekoliko nedelja jedna je od meta napada Rusije, te su oni opravdano izuzeti. Kao rezerva koristiće se njihov nastup sa finala Izbora 2022.

🇨🇭 Švajcarska numera prvi put uživo

Marius Bear je na kanalu RSI prvi put uživo izveo svoju pesmu Boys do cry, sa kojom će nastupiti u prvom polufinalu Pesme Evrovizije 2022. Kako je to zvučalo možete proveriti na rsi.ch, počev od 49. minuta.

🇱🇻 Give that wolf a banana na letonski način

Letonski predstavnici, članovi sastava „Citi Zēni“, objavili su bubnjarsku verziju pesme svojih norveških evrovizijskih kolega – Give that wolf a banana. Oni su se lepo zabavili u videu koji sledi:

🇮🇹 Preko 150 koncerata u Torinu za vreme održavanja Evrosonga. Varena kao nova lokacija za evrovizijske razglednice

Torino će u maju postati centar dobre muzike ne samo u dvorani „Palaolimpico“ već i svuda po gradu. Čelnici planiraju mnoštvo događaja tokom dve nedelje održavanja festivala, uključujući i preko 150 koncerata širom prestonice regiona Pijemonta. Zvaničnici iz Opštine izjavili su povodom ove teme:

Želimo da ponudimo sadržaj ne samo kupcima karata već i turistima i stanovnicima Torina: do danas imamo planirano oko 156 koncerata, ali mislim da bismo mogli da dodamo još dešavanja, konkretno zaustavljajući se na cifri 160. Lep broj. Kad budemo razradili detalje sa Opštinom, pričaćemo o ovoj inicijativi u celosti.

Privodi se kraju i snimanje razglednica. Razglednice za 40 država učesnica snimane su na 20 lokacija širom države, i to tako što su na svakoj snimane po dve razglednice. Najnovija lokacija u kojoj su snimane dve razglednice je Vila Monastero u Vareni. Do sada je objavljeno da su razglednice bile snimane i u Raveni, Peruđi, Napulju, Veneciji, umbrijskom vodopadu „Treni i Marmor“, kao i u maloj građevini „Civita di Bagnoreio“ u regionu Lacio blizu prestonice Rima.