Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Konstrakta nastupa na promotivnim koncertima u Tel Avivu i Madridu

Novi pregled vesti posvećen je informacijama o promotivnim evrovizijskim turnejama predstavnika Australije, Belgije i Srbije, a tu su i zanimljivosti iz Rumunije, Italije i Poljske.

🇷🇸 🇧🇪 🇦🇺 Konstrakta rezervisala promotivne nastupe u Tel Avivu i Madridu. Predstavnici Belgije i Australije takođe objavili datume svoje promotivne turneje

Što se tiče promotivnih koncerata, trenutno su u fokusu oni koji će biti održani u Londonu (3. april) i Amsterdamu (9. april). Našu Konstraktu će fanovi moći da vide samo na koncertima u Tel Avivu (5—8. april) i Madridu (15—16. april). Nakon Evrovizije, Konstraktu će čekati nastup na festivalu Sea Star u hrvatskom gradu Umagu 27. i 28. maja. Konstrakta je najavila da će njen nastup na Sea Staru vizuelno biti drugačiji od onog što je inače priređivala s grupom „Zemlja gruva“.

Vestima o Konstrakti vredi dodati i informaciju da je potpisala ugovor sa prestižnom diskografskom kućom Virgin o digitalnoj distribuciji svoje muzike. Upravo tog dana su na digitalnim platformama za slušanje muzike svetlost dana ugledale i pesme Mekano i Nobl, koje zajedno sa evrovizijskom In corpore sano čine konceptualnu celinu naziva „Triptih“.

Belgijanac Jérémie Makiese takođe će Konstrakti praviti društvo na promotivnom koncertu u Madridu, dok će Žeremiju Australijanac Sheldon Riley praviti društvo na promotivnim koncertima u Londonu (3. april) i Amsterdamu (9. april). Sa Šeldonom Konstrakta će se susresti upravo na promotivnom koncertu u Tel Avivu, na kojem je njegov nastup rezervisan za 7. april. Pre nego što bude nastupio na koncertima u Londonu i Tel Avivu, Sheldon Riley će biti predgrupa na londonskom koncertu norveškog sastava KEiiNO (favoriti gledalaca sa Evrovizije 2019) 2. aprila.

🇵🇹 Maro objavila tim pratećih vokala za njen evrovizijski nastup. Objavljena finalna verzija rumunske pesme, kao i tekst evrovizijske verzije italijanske pesme

Portugalka Maro je objavila da će još društvo na evrovizijskoj sceni u Torinu praviti pet pratećih vokala, od kojih su nama najpoznatije učesnice ovogodišnjeg portugalskog izbora Diana Castro i Milhanas, kao i Beatriz Pessoa, koja se na portugalskom izboru takmičila 2018.

Rumunski predstavnik WRS objavio je na digitalnim platformama za slušanje muzike 31. marta tačno u ponoć evrovizijsku verziju svoje numere Llámame. Nova verzija pesme biće propraćena i promotivnim spotom za koji se još ne zna kad će biti objavljen.

Uskoro treba da izađe i trominutna, evrovizijska verzija pesme Brividi ovogodišnjih italijanskih predstavnika Mahmuda i Blanka. Na oficijelnom evrovizijskom sajtu objavljen je tekst trominutne verzije navedene numere u sklopu kojeg je delegacija ovogodišnjih domaćina Evrosonga odlučila da skrati poslednje ponavljanje refrena pesme za četiri reda kako bi se sve uklopilo u propisana tri minuta.

🇵🇱 Ochman o favoritima

Poljski predstavnik Ochman je govorio o favoritima sa ovogodišnjeg takmičenja za Pesmu Evrovizije. U razgovoru za Televiziju Poljska je otkrio da mu se najviše dopadaju numere predstavnika Italije (Brividi), Australije (Not the same), Moldavije (Trenulețul) i Ukrajine (Stefania)

19 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • @Novak
  apsolutno je potreban dobar upgrade..Kostimi kadriranje svetla…Ako nista pesma nam I’ma bar dosta mogucnosti za unapredjenja nastupa I na tome bi moralo da se poradi..onaj nastup sa PZE je dovoljan za takav tip festivala za Evroviziju to mora da Se unapredi dosta a moze..

 • Kostimi, kadriranje, video vol i stejdžing su na Pesmi Za Evroviziju bili izvrsni i ne bi trebali menjati previše. Never change a winning team! Samo, kao što je Konstrakta već najavila sitne detalje. Sve je vizualno bilo moćno i ne treba preterati. Njene fejs eksprešns su bile odlične. Nadam se, da će to i na samoj Pesmi Evrovizije tako dobro odraditi. Tehnička ekipa je tamo vrhunska, tako da se o radu kamera ne brinem ni malo. Udaljenost mikrofona od usta se meri lenjirom, ništa se ne prepušta slučaju.

  Ja mirne i spokojne duše čekam naš nastup.

 • @Novak Slazem se, bolje kadriranje, kvalitetniji kostimi, kvalitetniji rekviziti i neka fora sa rasvetom….

 • Kad smo već kod nastupa, nadam se da će biti bar neka promena u nastupu, a ne da bude potpuno isto kao na PZE. Da se uvede bar neka dinamika, npr. kratko gašenje svetala i promena pozicije na sceni ili tako nešto. Uglavnom ništa previše, ali mislim da je potreban blagi upgrade.

 • A i 2014. voda im je bila deo bine. A ipoljska plesačica je prala veš na sceni Tako da Konstraktin bokal sa 1l vode neće napraviti problem.

 • @nz
  Bukvalno, izvode krive drine a ionako posle svakog nastupa brisu binu dzogerom bilo vode Ili ne..
  Nece Azerbaijanac mnogo da Se krece Po bini pa da Se oklizne na neku kapljicu pazi Boga ti..

 • Kada su Jedwardima 2012. dozvolili onu “fontanu” mogu i nama bokal i lavor…

 • Postove koje sadrže linkove uvek idu na proveru i odobravanje administratora. To nema veze sa tobom.

  U takvom slučaju je bolje da navedeš sajt i naziv članka. Hvala ti na preporuci. Držimo zajedno palčeve da ostvarimo dobar plasman za Srbiju, i da Evropi i svetu predstavimo jedno alternativno lice Srbije, za koje verovatno nisu ni znali da postoji. Tako nešto se očekivalo iz Berlina, Amsterdama, Pariza, Londona … ali ne i iz Beograda ;).

 • @Andrija
  Ugl se radi o komplikovanosti nečijih nastupa ili naravno utisku koji ostavlja,kombinacija svetala i drugih efekata.. Nije suština samo razdvojiti različite žanrove već odvojiti i na osnovu gore navedenog i to gledati kroz ugao televizijskog prenosa..
  Voda nije dozvoljena,kolko sam pročitao,zbog instalacija i klizanja čime bi se narušila bezbednost učesnika,a nemoguće je pobrisati u 30ak sekundi pa se nadam da su Konstraktin koncept odobrili jer možda su rezonovali drugačije nego mi koji mislimo da nije velika količina vode mada što neko reče oko nje su ljudi sa peškirima pa čak i ako se malo prospe to posle nastupa brzo obriše haha

 • @NekiTamo
  Koji su kriterijumi? I’ma nekih neobicnosti u ovogodisnjem redosledu..Neke pesme stilski vrlo slicne su stavljene jedna do druge (Portugal Hrvatska naprimer)

 • @Evropljanin
  Pošto mi iz nekog razloga nije odobren komentar gde sam postavio link,na wiwibloggsu imaš članak gde se pravilo spominje i kriterijumi po kojima je odredjen redosled..

 • @NekiTamo
  da izasle su kladionice za plasman u finale..73% sanse nam Se daju trenutno sto Je dosta visoko..I’ma Jos vremena da Se svasta promeni Al nadamo Se da nece biti nekih drasticnih promena..ne bi trebalo
  p.S cudi me da su za Irsku I Crnu Goru Po kladionicama Tako male sanse za plasman u finale

 • @NekiTamo

  Ona to – ukoliko su tvoja saznanja uopšte tačna – zasigurno nije saznala, kao ti, “usput”, već zvanično na vreme.

  Nije to jedina mogućnost vizualizacije ove pesme. Čak i da se umesto vode koriste folija, konfete ili bilo šta drugo, nije problem. No, kada su dozvoljavali vatru, dozvoliće valjda i bokal vode, koji se presipa u lavor, ćasu, činiju, kako kod.

  Spekulisati možemo puno, ali bojim se, da do same Pesme Evrovizije nećemo saznati više. Ni tokom proba ne otkrivaju baš sve.

  Svakako mislim da neće biti negativnih iznenađenja, kao 2017. u Kijevu, gde mnogo štošta organizacijski nije odrađeno po dogovoru, zbog čega su na kraju i platili kaznu EBU-u.

  Bože zdravlja, biće sve u redu. Pa makar mene luzerski plasman ne zanimao … iako sam ubeđen da će biti dobar. “Ze nekst fajnelist iiiz – Söbija! Kongratjulejšns!”.

 • Usput sad vidim da su objavili da voda neće biti dozvoljena na sceni.. Kako će to sad da utiče na koncept našeg nastupa?

 • Konsta će da dominira u Torinu! Ni “R” od rizika. “Umetnica mora biti zdrava! Biti zdrava! Biti zdrava! Biti zdrava!”.

 • Update.. I za pobedu smo se vratili na 4.mesto sa 4% sansi za pobedu tako da ono pre vrv je bio bag u sistemu prilikom uspostavljanja kvota

 • @Andrija
  To je za pobedu u polufinalu,a sa ovako rizicnom pesmom tesko da bas mozemo da pobedimo u polufinalu,ali sad gledam na kompu sanse za ulazak u finale su nam 75% i 3.mesto,ali svakako su se kvote za polufinala tek otvorile pa do proba ne bih realno obracao paznju na njih..
  Sto se tice koncerata,nadao sam se da ce Konstrakta biti prisutna i u Amsterdamu jer je to ipak najveci koncert,ali ok bitno je da je donekle prisutna..

 • Zasto smo na kladionicama za drugo polufinale sokantno pali sa 4. Na 12. Mesto kroz samo par sati