Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Konstrakta nastupila u Zagrebu, grupa LPS objavila spot

Hteli mi to ili ne, Konstrakta se ni ovog puta ne može izostaviti iz potpurija, i to sve zbog nastupa u zagrebačkom televizijskom studiju. U ovom pregledu vesti mesto su našle i vesti iz Slovenije i Austrije.

🇷🇸 Za Konstraktin nastup u Zagrebu tražila se karta više

Predstavnica Srbije Konstrakta 9. aprila posetila je Zagreb, gde je gostovala u HRT-ovom šouu „Zvijezde pjevaju“. Njen nastup je bio upriličen u pauzi za glasanje. Uprkos tome što su Konstrakta i njen hor nastupili u kompletnom sastavu, nastup se razlikovao od onog koji je bio viđen na „Pesmi za Evroviziju 22“. Zbog toga što je Ana Đurić nastupila kao specijalna gošća, voditelji Duško Ćurlić i Barbara Kolar su rekli da se za ulaz u zagrebački TV studio tražila karta više.

Konstraktina naredna promotivna destinacija biće Madrid, gde će nastupiti 16. aprila.

🇸🇮 Grupa LPS objavila spot

Na oficijelnom evrovizijskom Jutjub kanalu 11. aprila upriličena je premijera spota za numeru Disko u izvođenju slovenačkih predstavnika, sastava LPS.

🇦🇹 Koji su razlozi za zasluženo kritikovanje na prvo živo izvođenje austrijske pesme?

Prvo javno živo izvođenje austrijske pesme Halo u izvedbi Pije Marije i di-džeja Lumiksa izazvalo je velike kritike zbog načina na koji je Pia Maria izvela pesmu. Eberhart Forcher je razloge za ovakvo izvođenje objasnio rečima da je zaraženost kovidom-19 uticala na dugotrajne probleme sa larinksom i grlom, koja je dovela do problema sa disanjem. Forcher je obećao da će učiniti sve da do odlaska u Torino poboljša Pijine vokalne mogućnosti, te je stoga unajmio poznatog vokalnog trenera sa evrovizijskim iskustvom Pelea Lorijana da radi sa Pijom do odlaska na Evroviziju.

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Nastup Konstrakte na HRT previse kao sa buvljaka u prevodu Zeno ne eksperimentisi vise sve je okej sa nastupima sa PZE I Israel Calling..:D

    Austrijanki brz oporavak ako su posledice kovida u potanju mada veliku ulogu igra I to sto Je propustila casove disanja tokom pevanja..Od izlaska Pesme znalo Se da je pesma zahtevna za zivo izvodjenje a kako je u pitanju jako mlada devojka ne cudi “debakl” sa pevanjem na koncertu, Ali rec DEBAKL I to na kvadrat je prilicnijq Vladani Vucinic koja doslovno u svakom zivom izvodjenju “Breathe” inace odlicne izvrsne pesme – KRESTI !
    Zeno sta pa tebi sad fali,krestala si u Barseloni sto se izvrista I u Israelu..Razocaravajuce je da neka odlicna pesma Bude lose plasirana Samo zato sto je neko izvede na nivou pevanja tokom tusiranja..

    pritom su u pitanju pesme Interno izabrane.

    Ali Dobro..sta god.

  • Ne vjerujem u pricu oko Pijinih posljedica kovida…Jednostavno, studijska verzija nam se svima svidjela,ali realnost je da su je natrpali autotjunom i da nema sanse da ona to moze izvesti isto uzivo kao i na snimku.