Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Konstrakta odustala od koncerta u Madridu. Upitan dolazak izraelske delegacije

Konstrakta je jedna od centralnih tema i ovog dnevnog pregleda vesti, ali ovaj put zbog ne tako lepog razloga. U Izraelu drama, Sam Ryder dolazi u Srbiju, a tu i novosti iz Austrije i Belgije.

🇷🇸 Konstrakta otkazala učešće na madridskoj predevrovizijskoj žurci

Naša predstavnica Ana Đurić Konstrakta ipak neće nastupiti na žurci PrePartyES 22 u Madridu, saopšteno je na zvaničnom Tviter nalogu srpske delegacije. Kao razlog nedolaska navodi se bolest, a mi joj želimo da što pre ozdravi i da u punom sjaju osvoji Evropu u maju!

🇮🇱 Izrael se povlači sa ovogodišnjeg Evrosonga?

Javni emiter Izraela KAN saopštio je da trenutno ne planiraju dolazak u Torino i takmičenje na Pesmi Evrovizije 2022, iz razloga što se ne može garantovati bezbednosna zaštita za delegaciju. Naime, radnici GSS-a, izraelske sigurnosne službe u okviru Ministarstva spoljnih poslova, trenutno su u štrajku, a iz te organizacije navode da nisu u mogućnosti da obezbede lica koja će pratiti delegaciju u Torinu. Ubrzo se oglasila i Evropska radiodifuzna agencija:

Svesni smo izjave KAN-a i u dijalogu smo sa njima o nastavku učešća Izraela na ovogodišnjem događaju.

Sada se ispituju alternativne sigurnosne opcije, kako bi se osiguralo da izraelska delegacija može otputovati u Italiju. Nakon saopštenja KAN-a, GSS je odlučio da preispita to pitanje i pronađe rešenja koja bi pomogla delegaciji. KAN je odgovorio:

GSS će u narednim danima uložiti napore da pomogne u pronalaženju rešenja. Korporacija se zahvaljuje GSS-u na pomoći i nada se da će se uskoro naći rešenje krize.

🇬🇧 Sam Ryder u Srbiji

Predstavnik Ujedinjenog Kraljevstva Sam Ryder je 13. aprila posetio Srbiju u sklopu svoje promotivne evrovizijske turneje. Do zaključenja ovog teksta nismo uspeli da saznamo njegove aktivnosti i tačna mesta na kom se pojavio. Prethodna stanica bila mu je Holandija, gde je posetio test-centar Evropske svemirske agencije.

🇦🇹 Ovako izgleda scenska modna kombinacija za Austrijance

Dok većina delegacija ljubomorno čuva svoje planove za scenografiju, kostime i koreografije, Austrijanci su odlučili da budu transparentni i da javnosti otkriju kako će izgledati autfiti u kojima će nastupiti LUM!X i Pia Maria. LUM!X-ov autfit omaž je uličnoj modi Njujorka 90-ih godina prošlog veka, a za to se pobrinuo italijanski dizajner Andreas Mercante. Pia Maria opredelila se za odeću koja joj nudi veću slobodu kretanja na pozornici, kao i tehnološki napredne materijale, te je zato izabrala butik Manufaktur Herzblut.

🇧🇪 Belgijska pesma prvi put uživo

Belgijski predstavnik Jérémie Makiese vratio se u šou koji ga je proslavio – The Voice – gde je prvi put uživo pred domaćim TV gledaocima svoju izveo evrovizijsku numeru Miss you. Da li je ostavio dobar utisak, procenite u sledećem klipu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Voice Belgique – RTBF (@thevoicebe)

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.